Tužilaštvo zatražilo zabranu pokreta "Levijatan"

Republičko javno tužilaštvo zatražilo je zabranu desničarskog pokreta "Levijatan".
Međutim, vođa Levijatana Pavle Bihali kaže za Danas da ne zna ništa o tome.
"Protiv nas se ne vodi nikakav sudski proces, niti smo predmet istrage", navodi Bihali.
Kako kaže, u pojedinim medijima je još 2016. godine objavljena informacija da je Levijatan pod istragom.
 
"Međutim, to nije bilo tačno, jer za ovih sedam godina nisu tražili nikakve podatke od nas, niti su me ikada pozvali na razgovor. Valjda bi trebalo da prođemo neku proceduru pre nego što tužilaštvo zatraži našu zabranu", navodi Bihali.
 
Međutim, tužilaštvo može da pokrene inicijativu zabrane protiv neke organizacije, zbog kršenja Ustava ili određenih zakona.
 
Kako je pisao Istinomer, na sajtu Levijatana pisalo je da je pokret nastao spontano 2015. godine. 
 
Sajt ove organizacije nije više dostupan.
Ubrzo su privukli pažnju na društvenim mrežama svojim objavama protiv zlostavljanja životinja.
 
Članovi ovog pokreta fotografisali su se u fantomkama i objavili sliku na društvenim mrežama uz preteću poruku za one koji povređuju životinje.
 
Međutim, analitičari poslednjih godina skreću pažnju da su se na meti pokreta našle nacionalne manjine, izbeglice i politički protivnici.
  • MK

    30.07.2023 15:13
    zabrana
    @ Strašno sam ljut
    Pa nemojte biti ljuti! Škodi zdravlju. A kako Vi znate šta misli 50% građana Srbije, a drugo, kako bi se to (zabraniti stranku) moglo uraditi? Pošto je Vučić, kao što znamo jedan diktator i autokrata, koji sve radi sam, nikog ne pita, a to je i njegova stranka, on to ipak ne bi učinio! To bi moralo da se uradi tako što bi se o tome doneo neki novi zakon, što ne bi moglo, jer bi bio protivan ustavu, a zakone donosi Narodna skupština, pa opet ne bi prošlo! Prema tome, nemojte biti ljuti, a i nemojte pisati ovakve stvari, kada znate da su neostvarive, a nadamo se da toliko znate, zar ne?
  • Лиманац

    30.07.2023 10:42
    Подршка забрани
    „Левијатану” свака част за сваку спасену животињу, али они су своја добра дела одавно заменили својим екстремистичким и неонацистичким испадима, лажно се представљајући као националисти и патриоте.
  • Joja

    29.07.2023 01:07
    Ovo nisu nikakvo udruzenje vec su to Drumski razbojnici gde napadaju slabije e sad kada naidju na nekog ko takve ne voli da vidi onda bude svega i svacega.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija