Advokatska komora: Radna grupa formirana nakon ubistva Miše Ognjanovića ne radi ništa

Advokatska komora Beograda saopštila je povodom pet godina od ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, da Radna grupa za praćenje napada na advokate očigledno ništa ne radi.
Advokatska komora: Radna grupa formirana nakon ubistva Miše Ognjanovića ne radi ništa
Foto: Pixabay
Kako navode, Radna grupa do danas nije dostavila nikakav izveštaj.
Advokatska komora Beograda je u februaru prošle godine od Tužilaštva za organizovani kriminal i Višeg suda u Beogradu zatražila izveštaj da li je Ognjanović bio tajno praćen i sniman, ko je doneo naredbu o tome, na čiji predlog i zbog kog krivičnog dela.
Tužilaštvo za organizovani kriminal je 25. februara 2022. godine dostavilo izveštaj u kojem je navedeno da traženi podaci predstavljaju određeni stepen tajnosti i da jedino sudija za prethodni postupak može o tome da obavesti lice prema kome je sprovedena posebna dokazna radnja, što je komora označila kao besmisleno.
 
"Upućivanje na sudiju za prethodni postupak je krajnje maliciozno, jer bi saglasno istom sudija za prethodni postupak o rezultatima te mere trebao da obavesti pokojnog advokata Dragoslava Mišu Ognjanovića", ocenili su advokati.
 
Viši sud u Beogradu nikada nije odgovorio na traženi izveštaj pa advokati sumnjaju u rad državnih organa i njihovu nameru da se otkriju nalogodavci ubistva Miše Ognjanovića.
  • Bivsi advokat

    29.07.2023 08:05
    A sud?
    Ma, to sto Radna grupa ne radi nista nije bitno, i tako sem nekih zakljucaka ne bi mogla da uradi nista. Ali strasno je sto sud i tuzilastvo VEC PET GODINA NIJE KRENULO SA MRTVE TACKE.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.