Marinika Tepić podnela krivičnu prijavu protiv saradnice Zagorke Dolovac

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić podnela je krivičnu prijavu protiv tužiteljke Tanje Vukićević, članice Visokog saveta tužilaštva.
Marinika Tepić podnela krivičnu prijavu protiv saradnice Zagorke Dolovac
Foto: 021.rs

Kako navodi Nova.rs, prijava je podneta protiv bliske saradnice glavne tužiteljke Zagorke Dolovac zbog navodnog falsifikovanja zvaničnog dokumenta koji je u ime tužilačkog saveta dostavila početkom maja.

Tepić je podnela prijavu u kojoj se navodi da je Vukićević u zvaničnom dopisu Narodnoj skupštini navela neistinit podatak, te da je dopis overila pečatom saveta i svojim potpisom.

U svom poslaničkom pitanju Marinika Tepić je na sednici Narodne skupštine od 20. aprila zatražila od VST (tadašnjeg Državnog veća tužilaca) da dostavi informaciju da li je disciplinskom tužiocu tog tela dostavljena prijava protiv Nenada Stefanovića, šefa Višeg tužilaštva u Beogradu (VJT). 
 
Pitanju koje je Tepićeva postavila prethodio je progon tužiteljki iz VJT Jasmine Paunović i Bojane Savović, koje su se našle na meti Nenada Stefanovića i njegovih najbližih saradnika nakon što su isterane iz Odeljenja za korupciju, a potom i javno progovorile o dešavanjima i zloupotrebama u najbitnijem tužilaštvu u državi.
 
U zvaničnom dopisu, koji je posle nekoliko dana dostavljen Narodnoj skupštini i poslanici Tepić, Tanja Vukićević je navela da protiv Stefanovića nije podneta disciplinska prijava. Ovu informaciju, Vukićevićeva je dostavila na službenom memorandumu i overila službenim pečatom, čime je, kako se navodi u prijavi, počinila krivično delo falsifikovanja službene isprave.
Međutim, istu informaciju od VST zatražila je i tužiteljka Jasmina Paunović, ovog puta od sekretara tog tela. Na njeno pitanje šta se dešava sa prijavom koju su ona i Savović podnele još krajem marta, sekretar joj je odgovorio da je prijava primljena, zavedena i dostavljena disciplinskom tužiocu na dalji rad.
 
Ovaj dopis je zajedno sa navodno falsifikovanim dostavljen u utorak Prvom osnovnom tužilaštvu kao dokaz da je tužiteljka Vukićević počinila krivično delo.
  • Душан

    02.08.2023 19:14
    Сведок
    Мариника. Мене можеш да схватиш за сведока
  • Берач памука

    02.08.2023 14:54
    Што није поднела против владе србије и поглавице сад јој добар режим
  • miki

    02.08.2023 13:55
    uh uh
    A Zagica se baš baš uznemirila, mora bit'....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija