Forum stručnih škola: Imamo novu ministarku, ali ne i njen plan

Forum srednjih stručnih škola je zatražio od Ministarstva prosvete Srbije da objavi plan i progam "za rešavanje problema u obrazovanju, a naročito za suzbijanje i prevenciju nasilja".
Forum stručnih škola: Imamo novu ministarku, ali ne i njen plan
Foto: Pixabay
U saopštenju je podsetio da je za ministarku prosvete imenovana Slavica Đukić Dejanović, pošto je, posle masovnog ubistva u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar" dotadašnji ministar podneo ostavku.
"Nismo dobili njen program rada i šta planira i šta može da uradi za boljitak prosvete i bolji položaj nastavnika", dodao je taj forum.
Napomenuo je i da je u decembru 2022. Radna grupa za prevenciju nasilja donela zaključke koje, kako je ukazao, više niko ne pominje niti želi da čuje.
 
Naveo je i da niko ne spominje povećanje nadoknade za razredno starešinstvo kao ni predlog o zabrani upotreba mobilnih telefona za vreme nastave.
 
U saopštenju predsednika tog foruma Milorada Antića piše i da se oni zalažu da učenici koji imaju 25 neopradvanih izostanaka budu isključeni iz škole.
  • Pićuka

    15.08.2023 10:34
    Ministri se ne biraju po planu već po bezuslovnoj, poniznoj, odanosti stranci. Socijalisti koji u svom portfoliu nemaju socijalnu pravdu.
  • komsinica

    15.08.2023 01:20
    Kakav plan? Svima da prepise bensedin od 10mg x 3 na dan i resen problem! Zena je psihijatar, sta bi vi heteli? Kaka vam je tako vam je, bar se necete sekirati !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija