Nova hapšenja zbog pronevera miliona u JKP "Imovina" iz Lebana, uhapšen odgovorni i radnici

Šest osoba uhapšeno je zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja i prisvajanje novca u JKP "Imovina" iz Lebana.
Nova hapšenja zbog pronevera miliona u JKP "Imovina" iz Lebana, uhapšen odgovorni i radnici
Foto: 021.rs

Ovo preduzeće oštećeno je za više od 14,7 miliona dinara, navode u MUP-u.

Uhapšeni su B. J. (50) odgovorno lice JKP "Imovina" Lebane i zaposleni u ovom preduzeću S. S. (39), D. S. (58) i J. S. (39), kao i D. D. (39) i R. S. (72), odgovorna lica tri preduzetničke radnje iz Lebana.

Krivičnom prijavom će biti obuhvaćen i N. S. (66), bivše odgovorno lice JKP "Imovina" Lebane koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne.
 
Kako se sumnja, B. J. i N. S. su uz pomoć osumnjičenih radnika JKP "Imovina" od 2017. do 2021. godine, u više navrata, sa računa ovog javnog preduzeća bez pravnog osnova preneli više od 5,2 miliona dinara na svoje i račune drugih zaposlenih, kao i fizičkih i pravnih lica.
 
Sumnjiče se, takođe, da su pribavili imovinsku korist osumnjičenima D. D. i R. S. kojima su, po osnovu 33 fiktivna ugovora za građevinske i druge radove koji nisu realizovani ili su izvedeni bez osnova, isplatili više od 9,5 miliona dinara sa računa JKP "Imovina".
 
Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • Apsurdistan

    18.08.2023 14:48
    Vrdalama je od Srbije napravio jednu veliku JKP "Imovina" iz Lebana!
  • Samo pitam

    18.08.2023 14:44
    Zamislite koliko JKP i Lebana ima u Srbiji ... ?
  • Pop84

    18.08.2023 12:52
    Zao mi je
    ovih gradjana Lebana,aku oni imaju jedno Jkp,zamislite kada bi u Nsadu,poceli da hapse direktore,savetnike,dobavljace,izvodjace i podizvodjace, Puta,Stana,Jgsp,Lisja,Zelenila...i brojne druge,uslu bi u problem,sta sa tolikim odlivom mozgova raditi po zatvorima ? Eh ovako mj nagrabusismo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija