BIRODI: Savet REM pokazao da ispunjava želje vlasti

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) je danas saopštio da je Savet REM pokazao da ispunjava želje vlasti.
BIRODI: Savet REM pokazao da ispunjava želje vlasti
Foto: Pixabay
Navode da je četvrti hitan sastanak Saveta REM-a, održan posle izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o prilozima na televiziji Pink u kojima je navodno korišćena veštačka inteligencija, "još jedan dokaz diskrecionog postupanje Saveta REM-a prilikom odlučivanja kojim će predmetima baviti".
"Za razliku od nepostupanja po prijavi podnetoj pre tri ipo meseca za kršenje Člana 24 Pravlnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga od strane TV Pink u slučaju pravljenja horoskopske analize K.K. koji je počinio višestruko ubistvo u Osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar', u slučaju korišćenja veštačke inteligencije od strane Pinka i izjave predsednika Republike da je to neprihvatljivo i da nadležni treba da reaguju do srede, Savet REM-a je u roku koji je dao predsednik napravio hitan sastanak i izdao saopštenje (u ponedeljak) u kojem se Pink ne spominje", naveo je Birodi.
U saopštenju se ističe da je Savet REM-a umesto toga trebalo da sprovede postupak po službenoj dužnosti i utvrdi da li je TV Pink prekšio Pravlnik o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.