Vučić: Do 2028. rešićemo stambeno pitanje preostalih 8.860 izbegličkih porodica u Srbiji

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da u Srbiji i dalje ima 8.860 izbegličkih porodica koje nemaju rešeno stambeno pitanje.
Vučić: Do 2028. rešićemo stambeno pitanje preostalih 8.860 izbegličkih porodica u Srbiji
Foto: 021.rs
Kako je rekao, od vlade, Grada Beograda i Komesarijata za izbegla lica očekuje da do kraja 2028. godine taj problem bude rešen, da dobiju krov nad glavom, za šta je potrebno 200 miliona evra.
Vučić je u Ovči, na ceremoniji uručenja ključeva 250 novoizgrađenih stanova za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, rekao da svi oni koji su poreklom zapadno od Drine i Dunava znaju koliko im Srbija znači.
"Čak i kada se Srbija nije uvek ponašala fer i nije ispunjavala očekivanja, uvek je bila ljubav našem narodu zapadno od Drine i Dunava. Nećemo vas zaboraviti i bićemo uvek uz svoj narod, ma gde god da živi", poručio je Vučić.
 
On je naveo da su najveći trošak za stanove podneli ljudi iz Evropske unije.
 
"Mi smo uradili naš posao", rekao je Vučić, dodajući da će u Ovči u modernim stanovima živeti 250 porodica, odnosno 724 osoba će dobiti nov dom.
 
Šef Delegacije EU u Beogradu Emanuele Žiofre izjavio je da izraz "imati svoj krov nad glavom" danas postaje realnost za 250 porodica, koje će dobiti trajno stambeno rešenje.
 
"Znam da ste prošli teška vremena u ratovima devedestih godina. Neki od vas su izgubili svoje voljene, a svi ste izgubili dom i odvojeni ste od prostora koji su vam mnogo značili", rekao je Žiofre.
 
On je naveo da je cilj Regionalnog stambenog programa da pomogne najranjivijim izbeglim i raseljenim licima.
 
Žiofre je izjavio da je EU ponosna što je pouzdan partner i najveći donator, jer pokriva 80 odsto budžeta programa, ali je konstatovao da se radi o koordinisanom radu.
 
"Program je u finalnoj fazi. Do kraja programa biće obezbeđena stambena rešenja za 7.442 porodice", rekao je Žiofre.
  • Rut Gulit

    08.11.2023 21:01
    Rešeni
    Do '28 ili'38 ?
  • Дуле

    23.08.2023 22:25
    Србија је једина земља која награђује дезертере,ратне злочинце и профитере.Нашу малолетну децу(16) кажњава само због неувођења у војну евиденцију а скупља дезертере и кукавице са свих страна.
  • nss

    23.08.2023 20:01
    Dokle? Unuci izbeglica dobijaju stanove! I, opet Vojvodina!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija