Vučić o smeni inspektora: Na MUP-u je da to objasni, u Gašića imam potpuno poverenje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je smena načelnika Slobodana Milenkovića i šefa operative Dušana Mitića deo posla kojim se bavi MUP i da je na njemu da objasni smene.
"To je regularni posao kojim se bavi MUP, planiranjem i sistematizacijom, oni imaju svoje pravilnike na osnovu kojih deluju i na osnovu kojih rade, na osnovu kojih analiziraju rezultate koliko je ko uradio u borbi protiv droge, a ko nije", rekao je Vučić u Novom Pazaru, gde je obilazio rekonstruisani put do Raške.
On je kazao da se nije bavio predstojećim svedočenjem Milenkovića na suđenju za uzgoj marihuane na imanju "Jovanjica", ali je naveo da su mediji "tri godine vodili kampanju" protiv njega i njegove porodice.
"Nema šta da ispriča ni on, niti bilo ko drugi o našem učešću u u bilo čemu", kazao je predsednik Srbije.
 
Dodao je da su smenjeni inspektori slobodni da "govore šta hoće".
 
"Vidim da govore o spektaklima. Super. Ja vam samo kažem da znam šta je nemoguće da bude u pričama, pošto toga nema", rekao je on.
 
Dodao je da je na MUP-u da "polaže račune" javnosti i da kaže da li je u prethodnih šest meseci pronađeno više narko dilera i zaplenjeno droge.
 
"Ako mislite da u nekim odeljenjima, kada neko napreduje ili ide na drugu poziciju, iz nekog odeljenja gradskog MUP-a u odeljenje UKP-a, ili ne znam već gde i da to mora da se objašnjava, onda to više nikakvog smisla nema", rekao je Vučić.
Kazao je da Mitića ne poznaje, a da je Milenkoviću lično uručio nagradu za borbu protiv droge pre nekoliko godina na predlog tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića.
 
"Nikakav problem sa tim nemam. Ja sam za to da se i Jovanjica i sve drugo ispita do kraja, ali ne na taj način da lažete svaki dan, i da obmanjujete javnost o ulozi bilo koga, a da pritom nemate nijedan dokaz", naveo je Vučić.
 
Ponovio je da aktuelni ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić ima njegovo "maksimalno poverenje".
  • Pa evo

    31.08.2023 19:22
    predsedniče, meni je apsolutno nebitno to što ti njima veruješ, prosto zato što ti sam si izigrao moje poverenje u tebe. Džaba trošiš i svoje i moje vreme.
  • BGD 011

    31.08.2023 16:43
    Ne dam Gasica
    "Ponovio je Vucic da aktuelni ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić ima njegovo "maksimalno poverenje". Naravno Vucicu da Bata Santos, alijas Bratislav Gasic, sadasnji ministar policije, inace bivsi svercer kafe (za neupucene, otud Gasicu nadimak "Santos") i jedan od krivaca za tragediju helikoptera, i covek koji "voli novinarke koje lako kleknu", jer taj beskicmenjak bespogovorno izvrsava sve tvoje lazi, naredjenja i ludosti koje ti padnu napamet. Pa tako i u slucaju "Jovanjica".
  • zztop

    31.08.2023 16:20
    I šta alek kaže da su svi zamenjivi osim njega i njegovih ... sećam se da je rekao pa šta što su na jovanjici našli 1,5 tona marihuane koluvija nije nikog ubio ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija