Brnabić o početku škole u "Ribnikaru": Završena "manja" rekonstrukcija, nismo imali vremena za više

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da je početak školske godine u beogradskoj OŠ "Vladislav Ribnikar", u kojoj je 3. maja učenik ubio deset osoba, devet đaka i radnika, protekao dobro.
Brnabić o početku škole u "Ribnikaru": Završena "manja" rekonstrukcija, nismo imali vremena za više
Foto: Pixabay
Dodala je da je u toj školi tokom leta završena "manja" rekonstrukcija.
"Nije to u potpunim standardima onoga kako mi sada radimo rekonstrukciju škola. Mi, inače, menjamo sve, zaista to bude nova škola u starim konturama. Mi to nismo mogli da stignemo, zato što smo imali samo dva meseca, u 'Ribnikaru', ali nam je bilo važno i dogovorili smo se to sa Savetom roditelja i obećali i nastavnom kadru da ćemo tu 'malu školu' u (Ulici) Svetozara Markovića srediti i ona zaista sada mnogo drugačije izgleda", rekla je Brnabić za televiziju Pink.
Podsetila je na to da su prosvetnim radnicima i medicinskim sestrama, od juče plate veće za 5,5 odsto, kao i da će od januara 2024. biti povećane za dodatnih 10 odsto, navodeći da će tada plata vaspitača, učitelja, nastavnika u osnovnim i srednjim školama biti 87.000 dinara, a medicinskih sestara više od 80.000 dinara.
 
"Mi smo potpuno svesni da te plate moraju biti još mnogo veće i mi imamo to u vidu. I ako se borimo za ekonomski rast naše zemlje, mi se tako borimo i za dodatni održivi rast plata i penzija", navela je Brnabić.
  • mns

    02.09.2023 16:25
    pažnja!
    potrebno je sve škole rekonstruisati i sistemski i vizuelno ( enterijer)!!!!!

    ružno je kad uđem na roditeljski u učionicu osnovne škole,a tamo stari stolovi i stolice, parket mračan, boje prostorija loše..
  • Aleksandar

    02.09.2023 13:43
    .....
    Brnabićeva je jako bitna faca
  • Ivana

    02.09.2023 12:56
    Kakvi su ovo lažovi i ljigavci. Stvarno ih je teško i gledati i slušati. Moralni pigmeji i ona i predsednik joj i svi njihovi sledbenici. Oni su uvreda za zdrav razum.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija