Predstavnici opozicije: Tražimo odvojene izbore

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da opozicija traži odvojene izbore, prevremene beogradske i parlamentarne do kraja godine.
Predstavnici opozicije: Tražimo odvojene izbore
Foto: 021.rs
"Ako je Aleksandar Vučić, kada je rekao da je spreman za izbore, mislio na one koje je do sada raspisivao, to nisu izbori. Mi tražimo slobodne izbore. Nemamo oko čega da se konsultujemo, očekujemo da se raspišu parlamentarni i beogradski izbori", rekao je Lutovac za N1.
Prema njegovim rečima, jedina tema konsultacija može biti neka prelazna vlada, koja bi izbore raspisala po poštenim uslovima.
 
Lutovac je dodao da ako vlast misli da raspisuje izbore pod uslovima kao do sada, imaće kampanju na ulicama u celoj Srbiji.
Predsednik Narodnog pokreta Srbija Miroslav Aleksić izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić izbegava da se izjasni o opozicionom zahtevu da se raspišu izbori.
 
"On je danas izneo neistinu da smo tražili da se održe izbori na svim nivoima - mi smo tražili parlamentarne i beogradske izbore", rekao je Aleksić.
 
On je dodao da mu deluje da se Vučić uplašio.
 
"Vučić govori da opozicija ne sme na izbore. Kad smo rekli da smemo, on pokazuje da se nečega plaši. Ako je toliko jak, neka raspiše izbore do kraja godine", rekao je Aleksić.
 
Upitan da li će se odazvati konsultacijama koje je pomenuo predsednik, Aleksić je rekao da mogu da razgovaraju samo o izbornim uslovima i o danu održavanja izbora.
 
I potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da opozicija traži razdvajanje izbora, odnosno da prevremeni beogradski i parlamentarni izbori budu održani do kraja godine, a da se lokalni i pokrajinski izbori održe u redovnom terminu naredne godine.
 
Na pitanje da li će se odazvati konsultacijama koje je pominjao predsednik Srbije, Tepić je rekla da one nisu ustavna obaveza i da ne vidi čemu konsultacije sa čovekom koji ništa nije uradio.
 
Ona je dodala da veruje da će se opozicija držati zajedno i zauzeti zajednički stav prema konsultacijama.
 
Predsedik Pokreta slobodnih građan Pavle Grbović rekao je večeras, komentarišući najavu predsednika Srbije da će održati konsultacije o izborima, da će sačekati zvanični poziv, ali da veruje da ga neće biti.
 
On je rekao da je Vučić izbore najavio šest puta ove godine, ali nikada zvanično.
  • @savka

    10.09.2023 10:07
    Tačno!
    Miliona se izvuku na svake izbore. Nikakve promene biti neće osim sto će kvazi političari da napune džepove a nas još jednom namagarce. 20 ljudi na skupi opozicije…sve je farsa! Za neke politika nije definitivno. Rasturili su se i pre izbora.
  • Lala

    09.09.2023 18:29
    A zašto ne traže promenu ozvornog sistema? Hoću da znam za kod poslanika glasam, a ne za listu!
  • Heruvim

    09.09.2023 12:17
    Hehe
    Opzicija bi najviše volila kad bi ih Putin ili Bajden postavili na vlast i gotovo !
    E ali narod ih neće ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.