Promocija najmlađe generacije oficira Vojske Srbije danas ispred Narodne skupštine

Promocija najmlađe klase oficira Vojske Srbije (VS), kojoj će prisustvovati najviši predstavnici vojnog i državnog vrha i delegacija Nacionalne garde Ohaja, biće održana danas ispred Narodne skupštine
Promocija najmlađe generacije oficira Vojske Srbije danas ispred Narodne skupštine
Foto: 021.rs
Svečanost počinje u 11 časova, a tokom promocije, kao i prethodnih godina, biće izveden nalet aviona i helikoptera, nastup ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" i Reprezentativnog orkestra Garde.
U prve oficirske činove biće promovisano 175 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojno-medicinske akademije (VMA).
Vojnu akademiju VS završiće 148 kadeta, među kojima je i 10 kadeta Oružanih snaga BiH i dva kadeta MUP-a Republike Srpske.
 
Medicinski fakultet VMA završiće 27 mladića i devojaka.
 
Prvi u rangu Kopnene vojske je Đorđe Pešić koji je ostvario opšti uspeh 9,62, u Ratnom vazduhoplovstvu i PVO najbolji je Viktor Teodosić (8,85), dok je prva u službama Milica Marinković (9,48). Najbolja kadetkinja Medicinskog fakulteta VMA je Dijana Đokić (9,91). Najboljim kadetima biće uručene sablje sa posvetom.
 
Očekuje se nalet aviona Mig-29, Orao i Lasta, kao i helikoptera Mi-17, H-145M i Mi-35M.
 
Povodom održavanja svečanosti doći će do izmena u režimu saobraćaja u centru Beograda do 14.30.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.