Pad broja članova SANU, izbori sledeće godine

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Zoran Knežević je kazao da će izbori za članove Akademije biti održani naredne godine.
Pad broja članova SANU, izbori sledeće godine
Foto: Google Maps
On je kazao da se SANU suočava sa padom broja članova, što je, kako je naveo, uslovljeno i slabim prilivom novih članova u nekoliko poslednjih decenija.  
Iz SANU je saopšteno da je Akademija, kada je reč o broju članova u odnosu na broj stanovnika, najmalobrojnija u regionu.
Kad je reč o izborima u članstvo SANU, koji će se održati naredne godine, Knežević je istakao da je predstojeći period -  do kraja tekuće godine, posvećen pripremama izbora i eventualnim promenama Statuta u cilju unapređenja izbornog procesa, piše u saopštenju.
 
Knežević je kao jedan od glavnih problema izdvojio nesrazmerno mali broj žena u članstvu Akademije, kao i  kritično mali broj članova u Odeljenju društvenih nauka SANU.
 
Predsednik SANU izrazio je nadu da će predstojeći izbori u članstvo Akademije doneti poboljašanje na ovom planu.
 
Knežević je kazao i da je SANU, u naredna četiri meseca, pripremila bogat program koji obuhvata naučne i umetničke skupove, predavanja, svečane akademije i izložbe.

Teme

SANU

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija