Počelo novo suđenje Draganu Bjelogrliću, on negirao krivicu

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je počelo ponovno suđenje Draganu Bjelogrliću povodom optužbi za nasilničko ponašanje prema kolegi Predragu Antonijeviću 23. avgusta 2021. godine u Nišu.
Počelo novo suđenje Draganu Bjelogrliću, on negirao krivicu
Foto: 021.rs
Suđenje je od početka krenulo zbog nove postupajuće sudije, zbog čega su odbrana i tužilaštvo ponovo imali uvodna izlaganja.
Bjelogrlić je ponovo negirao krivicu i rekao da nikad u životu nije bio pred sudom, te da se protiv njega nikad nije vodio neki postupak, dok sa druge strane tvrdi da je Antonijević bio u zatvoru i da ima deset sudskih postupaka.
Sledeće suđenje zakazano je za 11. novembar kada će Bjelogrlić detaljno izneti svoju odbranu. Istraga u ovom slučaju sprovedena je u Nišu, ali je nakon podizanja optužnog predloga protiv Bjelogrlića Osnovni sud u Nišu zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio iz razloga procesne celishodnosti, pošto su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svedoci svi iz Beograda.
 
Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra 2021. godine sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića, jer je 23. avgusta 2021. godine u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".
 
Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković. Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvršenje krivičnog dela i izrazio žaljenje. Oba reditelja našla su se u Nišu zbog manifestacije 56. Filmski susreti.
  • Ova zemlja

    14.09.2023 08:03
    nema tužilaštvo vec partijsko-političku organizaciju koja nezakonito igra ulogu tužilaštva. Da je ovo pravna država veliki broj tužilaca bi se našao u ulozi optuženih za svesno kršenje i nesprovodjenje zakona ove zemlje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija