Svedočenje Milene Radulović i napeta atmosfera na suđenju, nastavak 19. oktobra

Svedočenjem glumice Milene Radulović nastavljeno je suđenje vlasniku studija glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za silovanje i seksualno zlostavljanje više polaznica.
Više od dva sata odgovarala je na pitanja advokata odbrane. Ostala je pri svemu što je i ranije rekla tužilaštvu.
Advokat oštećene Jugoslav Tintor kaže da je svedočenje bilo potresno.
"Izjašnjavala se u vezi sa detaljima u krcatoj sudnici, što svakako nije lako. Milena je danas odgovorila na sva pitanja koja su joj postavljena jasno, određeno, i na sudu je da ceni i sagledava sve drugo", dodaje Tintor.
 
Početak suđenja obeležila je i napeta atmosfera između predsednika sudskog veća Zorana Božovića i advokata odbrane Zorana Jakovljevića, zbog sklonosti branioca da iznosi i lične komentare.
 
Dva puta je napravljena pauza. Odbijen je predlog odbrane da Milena iznese iskaz u celosti.
 
"Predlog da Milena Radulović u celosti bez ometanja iznese svoj iskaz dao sam motivisan potrebom da se u ovom krivičnom postupku ispoštuje načelo neposrednosti, a to znači da sudija i članovi sudskog veća nisu bili prisutni u momentu kada je Milena Radulović u januaru 2021. godine dala svoju izjavu", kaže Jakovljević.
 
Milena Radulović će nastaviti svedočenje na narednom pretresu 19. oktobra.
 
Ona je prva optužila Aleksića za seksualno zlostavljanje, a ubrzo se optužbama pridružila Iva Ilinčić, i još pet devojaka.
 
Aleksić je uhapšen 16. januara 2021. Više od šest meseci proveo je u zatvorskom pritvoru, još toliko u kućnom uz nanogicu, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.
Kontakti za žrtve seksualnog nasilja
 
Seksualno i svako drugo nasilje može se prijaviti bilo kojoj policijskoj stanici na broj 192.
 
Psihičku, pravnu i lekarsku pomoć žrtve mogu zatražiti i pozivima na:
 
- SOS linija za žrtve nasilja - 0800 222 003 
 
- SOS telefona Autonomnog ženskog centra - 0800 100 007SOS
 
- telefon Centra za podršku ženama - Jedinstveni SOS telefon za Vojvodinu - 0800 101010
  • 696

    20.09.2023 06:57
    Pravda u tigru
    I u ovom slučaju se pokušava da se krivica baci na oštećenu. Taktika koja se odavno uveliko koristi.
  • A oni se jadni

    20.09.2023 02:43
    ponadali
    "...Predlog da Milena Radulović u celosti bez ometanja iznese svoj iskaz dao sam motivisan...kaže Jakovljević" E ja kažem da si bio motivisan da ona neće moći da ponov svoji iskaz pred krcatom sudnicom. Kanda ste se, jado jadna i ti i klijent malko zahebali. I baš mi je drago zbog toga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija