Pravnik sa severa Kosova: KFOR nije reagovao, najčudniji događaj od 1999.

Pravnik i aktivista iz Severne Mitrovice Marko Jakšić analizirao je za najnoviji incident na severu Kosova, u kome je ubijen jedan pripadnik policije Kosova.

Jakšić kaže za Novu da je u pitanju najčudniji događaj još od 1999. godine i da je Kfor morao znatno ranije da reaguje kako ne bi došlo do incidenta. 

Kako kaže, ne bi ga čudilo da "Kurti krene da se iživljava nad Srbima na severu". 

"Jako je teško razumeti šta se dešava na Kosovu, ali ovo je nesumnjivo pokazatelj da je KFOR morao da preuzme bezbednost severa još prošle godine kada je sve krenulo, a ne da čeka. KFOR nije reagovao i sada smo u ovako opasnosnoj situaciji. Ovaj današnji događaj je nešto najčudnije što se desilo od 1999. godine, sve je čudno", rekao je Jakšić.
 
Jakšić naglašava da je KFOR odgovoran za ovu situaciju jer nisu predupredili bilo kakvu mogućnost da dođe do incidenata.
 
"Nisu reagovali na vreme. Da su slušali vapaje Srba i da su preuzeli sever, ne bi se ni ovo desilo. Njihovo ne činjenje iz prošlosti je doprinelo tome", dodaje on.
 
Po njegovim rečima, atmosfera je čudna jer niko ne zna šta se dešava. Osim toga, prethodni događaji su bili predvidivi, dok ovaj nije.
  • Nele

    24.09.2023 15:50
    Sve po dogovoru
    Zašto se čudimo događanjima? Sve je predvidivo, ne morate razmišljati, čitaćete i videti. Kurti deluje po direktivama glavnog savetnika Velike Britanije, drugi sa zapada i iz “Petorke” se čude i osuđuju zločin nad “pravnom državom”. Pohapsiće Srbe iz okolnih kuća, sudiće im se za ratne zločine… Zatim čistka po manastirima kao po Kijevskoj Lavri. Idealan scenario. U toku je definitivno zauzimanje severnog dela KiM, pečačenje sudbine i Kosovarenje to malo Srba što je ostalo. Ljaga će pasti na Srbe: teroriste, putinovce i šoviniste.
  • zztop

    24.09.2023 15:06
    Jakšiću šta ono beše 29. maja ko je napao KFOR ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija