Naoružane osobe napustile manastir Banjska, trenutno mirno

Eparhija raško-prizrenska saopštila je večeras da je situacija u manastiru Banjska trenutno mirna, jer su naoružana lica, koja su provalila kapiju, napustila manastir.
Naoružane osobe napustile manastir Banjska, trenutno mirno
Foto: Beta/AP
"Trenutno je primetno prisustvo kosovske policije ispred ulazne kapije i u dvorištu manastira", navodi se u saopštenju i dodaje da se i dalje oseća strah zbog današnjih dešavanja kako u okolini, tako i u samoj porti manastira.
U konaku manastira se još nalazi iguman sa bratijom, kao i grupa poklonika iz Novog Sada, među kojima je i dvoje maloletne dece.
Iz uprave manastira javljaju da su za sada svi dobro, da se vrše redovna bogosluženja u kapeli konaka, u nadi da će se ova drama što pre okončati, dodaje se u saopštenju. 
  • Професор

    24.09.2023 21:49
    Прогласити окупацију дела територије Србије и обратити се савету безбедности да стране трупе напусте покрајину.
  • Жикица Шпанац

    24.09.2023 19:24
    Па где нестадоше терористи ово као досије Х а све опкољено

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija