FOTO, VIDEO: Završen protest prosvetara u Beogradu - predali Vladi svoje zahteve

Predstavnici četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika predali su danas Vladi Srbije svoje zahteve, čime je završen protest.
FOTO, VIDEO: Završen protest prosvetara u Beogradu - predali Vladi svoje zahteve
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
Okupljeni su nosili transparente kojima se ukazuje na položaj zaposlenih u obrazovnom sistemu, poput "Za dostojanstvo profesije", "Plate inflaciju ne prate" i "Ni pravde ni para", duvali su u pištaljke i nosili zastave sindikata.
Sindikalci traže da se zarada zaposlenih u obrazovanju odmah izjednači sa prosečnom zaradom u Srbiji i izradi Strategija za povećanje u narednom periodu, kao i da se odmah, u skladu sa dogovorom sa Ministarstvom prosvete, poveća dodatak odeljenskim starešinama.
Jedan od zahteva je i da se smanji obim pedagoške administracije u školama.
 
 
 
Posle protesta, saobraćaj je normalizovan u ulicama Kneza Miloša i Nemanjinoj. 
 
Sindikati su prethodno poručili da, ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni, od 9. oktobra je planiran štrajk u školama sa skraćenim časovima na 30 minuta.
 
  • Dr

    27.09.2023 13:08
    Bruka
    Sramota za prosvetare.Kakvi nastavnici ,takva i deca.Lep primer i model im daju.
  • Aleksej

    27.09.2023 07:17
    Xexe
    Brale koliko polupismenih botova na jednom mestu.
  • nastavnica

    26.09.2023 22:29
    @roditelji
    Pa gde su danas ti roditelji koji kukaju kako plaćaju privatne časove svojoj deci i kako mi ništa ne radimo i kako nas samo pare interesuju.
    Bila sam danas na protestu, ne zbog para, radim dva posla kako bih svojoj deci mogla da obezbedim osnovne potrebe, bila sam zbog novih nastavnih planova i programa koji se upravo kroje. Ko ih kroji niko ne zna, nas nastavnike niko ništa ne pita, tako da , kad vam deca sledeće godine budu imala 9-10 časova dnevno, 2-3 izmišljena predmeta više, da znate, nije do nas.
    I dok se vi, kao roditelji ne pobunite, bićemo okrenuti jedni protiv drugih, a nekima je to cilj. Ne zaboravite da su i nastavnici roditelji, da su ljudi koji rade u nastavi vidokoobrazovani i ne zaboravite da su nastavnički smerovi na fakultetima već dve godine nepopunjeni. Ove godine je samo jedno dete upisalo nastavnički smer fizike, slično je i sa matematikom, hemijom, engleskim jezikom....nastavite niz

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija