Vučić o tome zašto je gorivo u Srbiji skuplje nego u regionu: Država mora da ima svoje prihode

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su cene goriva u Srbiji skuplje u odnosu na region, zato što mi imamo najveće akcizno opterećenje na naftu.
"Zašto? Zato što, kada već o tome govorimo, gde je od tih zemalja jeftinija cena električne energije? Pa nigde, u Srbiji je najniža. Gde je niža cena hleba? Pa, nigde. Kada pogledate cene mleka, jaja i sve drugo. Dakle, morate da izaberete nešto, država mora da ima svoje prihode", rekao je Vučić.
Vučić je dodao da, ukoliko akontacije nastave da rastu u jednom danu, država će razmotriti šta još može da se uradi.
"Mučiće nas to, ali moraćemo da vidimo šta država može da preduzme, tu smo ograničeni MMF-om, videćemo kako i šta možemo da učinimo po tom pitanju", zaključio je predsednik.
  • Vlada

    30.09.2023 10:24
    @dobrivoje

    Tu kod pismenog dela ispita si odmah uhvaćen u laži, pošto ti je pismenost na nivou prvog polugodišta drugog osnovne, taman pre nego što krene malo teže gradivo. A razlikovanje poreza i akciza spada u opštu kulturu, koju ti očigledno nemaš, pošto pričaš o nečijim poreskim davanjima na temi akciza za naftu.
  • Mare

    29.09.2023 22:45
    Bot iz Telekoma, loži se na telekomunikacije. Završio saobraćaj, verovatno teško ili na mufte, čim se time toliko hvali. Znam takve ljude. Da ostane bez zaposlenja ne bi imao 'leba da jede.
  • dobrivoje

    29.09.2023 17:47
    @Vlada 29.09.2023 • 15:55
    Vlado vlado ,diploma ing telekomunikacija se dobija nakon 40 ispita od kojih bar 35 ima i pismeni i usmeni deo,uči se dosta matematike kao osnove ali veruj mi ,pazi sedi sad kad čuješ ,ni u jednom od tih 40 ispita se nije pominjao ni porez a ni akciza. Možda je to tebi neobično možda si ti to pomešao sa raznim FABUS-ima . Evo idi na FTN traži program ,traži knjige ako negde nađeš reč akciza ja te vodim na ručak .
    Uostalom odakle ti ideja da ja ne razlikujem poreze i akcize??????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.