FOTO Nova zaplena u ataru Banjske: Veća količina opreme i oružja pobacana i rasuta po šumi

Kosovska policija otkrila je i zaplenila novi kontigent opreme i oružja u ataru Banjske.
FOTO Nova zaplena u ataru Banjske: Veća količina opreme i oružja pobacana i rasuta po šumi
Foto: Beta/AP
Otkrivena su četiri pancira sa oko 30 okvira s municijom – oko 1.000 metaka, tri puške, šest pištolja, uglavnom dugih, zolja, sanduk, gornji deo uniforme, maske, šeširi, rukavice, dve radio veze, kaiševi i jedna paklica cigareta – sve razbacano po šumi na području sela Bresnica.

Kosovska policija saopštila je da je ovo treća zaplena od kada je pre nedelju dana u zasedi na ulazu u selo Banjska ubijen pripadnik redovne Kosovske policije, a potom i tri Srbina sa Severa, navodnih pripadnika opružane maskirane grupe, koja je satima razmenjivala vatru sa jakim snagama specijalne Kosovske policije koje su izvršile opsadu sela, prenosi Kossev.

Kosovska policija je, kako je sama potvrdila u saopštenju, nastavila da "kontroliše i pročešljava" teren na Severu, a u vezi sa incidentom u Banjskoj prošlog vikenda.
 
Oni su danas, 30. septembra pretresli selo Bresnicu u ataru Banjske.
 
Uz fotografije koje su priložili, tvrde da su zaplenili "veću količine teškog naoružanja, municije i razne vojne opreme", da se radi o materijalnim dokazima koje su forenzičari prikupili na terenu.
 
Prema dostupnim fotografijama, pronađena, odnosno zaplenjena oprema se vidi rasuta u šumi, a ono što je policija saopštila kao zaplenjeno, nije predstavljeno zbirno.
 
 
Pronađeno i zaplenjeno je sledeće naoružanje:
 
Pancir sa šaržerom i 30 metaka, šešir i rukavice, maska zelene boje uz još jednu masku; pancir sa tri šaržera i 90 metaka, torbica za oko struka, gornji deo uniforme; pancir sa tri šaržera i 85 metaka; duga puška sa 5 okvira od po 30 metaka; kaiš, dva okvira sa po 30 metaka, dugi pištolj i još dva pištolja sa po 15 metaka; crni sanduk sa 5 okvira od po 30 metaka i ručna bomba; dugi pištolj sa pet okvira od po 30 metaka; dugi pištolj sa pet okvira od po 30 metaka, duga puška sa okvirom od po 30 metaka; duga puška sa okvirom od po 30 metaka, radio veza/motorola, zolja, šešir u SNB boji, pancir sa okvirom i 30 metaka, okvir, radio veza, kabanica, paklica cigareta.

"Nakon dokumentacije i pakovanja, svi materijalni dokazi su povučeni od strane forenzičara, kako bi se nastavilo dalje postupanje u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima", navodi dalje KP.

  • Slavica

    01.10.2023 12:18
    Lazovi
    Verujem da lazu kako bi opravdali teror nad narodom. Jeste...sve neko nosio oruzje i sejao ga po sumi. Zar nije logicno da ga zakopa negde? lazete okupatori Kurtijevi.
  • Рон Џереми

    30.09.2023 23:15
    Ово је као у фудбалу кад нека екипа води 5:0 и сад само сипају, не ваде!
    Хвала свима за мудру политику, одавно нас нису овако пунили.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.