VJT: Postupak protiv inspektora nema veze sa njihovim svedočenjem u predmetu "Jovanjica"

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da optužni predlog protiv trojice inspektora Odeljenja za borbu protiv droga nema veze s njihovim svedočenjem u predmetu "Jovanjica".
VJT: Postupak protiv inspektora nema veze sa njihovim svedočenjem u predmetu "Jovanjica"
Foto: 021.rs (ilustracija)

Ovo, kako navode, "zlonamerno tvrde pojedini mediji".

VTJ je u saopštenju apelovalo na medije da prilikom izveštavanja poštuju sve učesnike u krivičnom postupku.

"S obzirom da se više od 15 dana u tim medijima vodi kampanja u cilju diskreditovanja predmeta koji je u fazi glavnog pretresa pred Višim sudom u Beogradu, i pokušaja aboliranja odgovornosti okrivljenih, apelujemo da mediji prilikom izveštavanja poštuju sve učesnike u krivičnom postupku", piše u saopštenju.
 
Tužilaštvo je apelovalo na medije i "da prestanu sa neprimerenim izveštavanjem" kojim se, kako je ukazalo, "zatrašuju oštećeni, linčuju postupajući tužioci i vrši pritisak na sud".
 
VJT je podsetilo da se optužnim predlogom okrivljenima Milanu I, Milošu K. i Milošu V. na teret stavljaju zloupotreba službenog položaja, zlostavljanje i mučenje, a Milošu V. i krivično delo teška telesna povreda.
 
"Tužiteljka Jelene Stevančević je podnela zahtev za 'presignaciju predmeta' koji je tretiran kao zahtev za izuzeće, te je odlukom Glavnog javnog tužioca u VJT u Beogradu izuzeta iz daljeg postupanja u predmetu zbog sumnje u nepristrasnost", dodaje se u saopštenju.

VJT je dodalo da je "ta odluka doneta imajući u vidu da je zakazan glavni pretres pred sudom" i da je, kako je ukazalo, "potvrđen nivo sumnje potreban za suđenje – opravdana sumnja".

  • zztop

    04.10.2023 17:05
    A mi veverice baš vam sve verujemo ...
  • w/e

    04.10.2023 16:09
    sistem
    Naravno da se uvek moze za nesto optuziti bilo ko iz MUP-a. Sav posao 4. odeljenja je lupa reket i da zapleni, pa vraca robu na ulicu.
  • Aj

    04.10.2023 15:55
    hm...
    ta ajte molem vas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija