Kurti odbio da odgovara na poslanička pitanja, deo poslanika napustio sednicu parlamenta

Poslanici Demokratskog saveza Kosova (DSK) i Alijanse za budućnost Kosova (ABK) ocenili su kao "neprihvatljivo" odbijanje premijera Aljbina Kurtija da odgovori na poslanička pitanja.
Oni su napustili današnju sednicu kosovskog parlamenta.

"Samo u diktatorskim državama se dešava da premijer odbija da odgovara na pitanja poslanika", rekao je Pal Lekaj iz ABK dok je poslanik DSK Arben Gaši Kurtijev potez nazvao neprihvatljivim.

Na poslanička pitanje je odbio da odgovara i ministar zdravstva Arben Vitia, koji je to opravdao činjenicom da poslanici ABK i Demokratske partije Kosova (DPK) juče nisu glasali za četiri "međunarodna sporazuma" koji su bili na dnevnom redu parlamenta.
 
Premijer Kurti je juče kazao da će kao odgovor na takvo ponašanje poslanika od sada odbijati da odgovara na njihova pitanja.
  • Cane

    06.10.2023 16:20
    Hahahahahaha! Ako oni ne glasaju kako on hoće, on neće da priča s njima! Hahahahahaha!
  • Samo pitam

    06.10.2023 13:57
    "Kurti odbio da odgovara na poslanička pitanja, deo poslanika napustio sednicu parlamenta"

    Srpska lista nije izašla? Oni su Kurtiju obezbedili većinu, oni mu i dalje daju podršku ... ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija