Grupa državljana Srbije i dalje čeka evakuaciju iz Izraela: Let obećan za petak

Srbi koji se trenutno nalaze u Izraelu nadaju se da će sutra, 13. oktobra krenuti nazad za Srbiju.
Grupa državljana Srbije i dalje čeka evakuaciju iz Izraela: Let obećan za petak
Foto: 021.rs
Prema rečima Bojana Vrekića, državljanina Srbije, koji živi u Bnei braku, mestu u blizini Tel Aviva, to im je najavio ambasador. Prema planu, avion iz Tel Aviva trebalo bi da krene u osam ujutro, piše N1.
"U kontaktu smo sa ambasadom od prvog dana i uvek su nam se javljali. Danas su nam potvrdili da će nam pomoći i da let imamo sutra u osam ujutro po lokalnom vremenu. Poslao sam mu spisak ljudi koji su bili sa mnom na aerdoromu i nadamo se poletanju", rekao je Vrekić.
Kako kaže, u sličnoj situaciji nalazi se tridesetak građana Srbije.
 
Prema rečima državljanina Srbije Miloša Veličkovića koji se nalazi u Tel Avivu, povratak u Srbiju je prvo bio onemogućen iz više razloga. Najpre jer nije bio, kako je rekao, "prioritetan", a sada jer "nije bezbedno".
 
Hamas je najavio da će u slučaju nastavka gađanja civilnih ciljeva u pojasu Gaze, raketirati najveći civilni aerodrom Ben Gurion.
 
Kako je za N1 izjavio počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić koji je u gradu Berševa oko 200 srpskih državljana izrazilo je želju za povratak u Srbiju i sa njima se svakodnevno komunicira.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija