Prevarom oštetili firme za oko 52 miliona dinara: Uhapšeni muškarac i žena

Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsila dve osobe zbog sumnje da su prevarom oštetili firme za oko 52 miliona dinara.
Prevarom oštetili firme za oko 52 miliona dinara: Uhapšeni muškarac i žena
Foto: 021.rs
Uhapšeni su D.B. (53), odgovorno lice "Beograditelj rent" doo Beograd i S.B. (48), zaposlena u tom privrednom društvu zbog sumnje da su od februara do juna 2022. godine doveli u zabludu zakonske zastupnike i zaposlene u više oštećenih privrednih društava, da je "Beograditelj rent" solventno i likvidno privredno društvo i da će im robu koju isporuče platiti u celosti.
"Kao sredstvo obezbeđenja osumnjičeni su davali blanko overene menice, iako su preuzetu robu dalje prodali. Novac je, kako se sumnja, D.B. podizao po osnovu fiktivnih gotovinskih računa, dok je račune 'Beograditelj rent' ostavljao bez novčanih sredstava i onemogućavao dobavljače da naplate dospela potraživanja", saopštio je MUP.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu biće privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • Ima ih još

    18.10.2023 16:53
    Firma North invest iz BG dužna preko 220 miliona dobavljačima.Radili su na koridoru par godina,izvukli novac i pustili firmu u blokadu,nikom ništa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.