Izvršitelji mu pokucali na vrata zbog objekta za koji nije ni znao da postoji: Slučaj dospeo do suda

Zbog duga od oko 4.500 dinara za komunalije, protiv Nišlije Miodraga Stankovića pokrenut je postupak u Osnovnom sudu, pišu "Južne vesti".
Izvršitelji mu pokucali na vrata zbog objekta za koji nije ni znao da postoji: Slučaj dospeo do suda
Foto: Pixabay
Dug se odnosi na objekat za koji Stanković tvrdi da ne zna ni gde je i kaže da nije njegov vlasnik.
Advokati kažu da u Kravlju, gde se objekat nalazi, Stanković nema ništa od imovine, dok se iz Objedinjene naplate pozivaju na spisak korisnika koji je u tom selu sačinila JKP Mediana i poručuju da će sudska odluka dati epilog, pišu "Južne vesti".
"Ako dokažu da imam nešto u Kravlju, prodajemo i delimo pare", počinje priču Miodrag Stanković, koji živi u Novom Selu i koji je bio šokiran kada su mu izvršitelji "pokucali na vrata" zbog duga za komunalne usluge za objekat od 30 kvadrata u Kravlju, za koji nije znao ni da postoji.
 
"Znam gde se nalazi Kravlje, ali nikada nisam otišao tamo i nemam tamo ništa od imovine. Opomenu nijednu nisam dobio, iako oni tvrde da su mi slali opomene. Sigurno bih, kao svaki normalni građanin, otišao da proverim to. Odjednom, od sudskog izvršitelja na kućnu adresu stiže dokument", žali se on.
 
Da sada ode u Kravlje i proba da nađe objekat, Stanković to ne bi uspeo, jer u izvodu iz predloga za izvršenje nema adrese i broja katastarske parcele.
 
"Šta je onda sa računima? Njemu je izvršenje od izvršitelja stiglo na adresu gde živi, što je adresa prebivališta iz njegove lične karte, lako su ga našli. Gde su onda slali sve te račune za koje navodno duguje? Nije ih dobijao", kaže njegova advokatica Milica Stoičkov.
Njegove advokatice Aleksandra Stevanović Dejanović i Milica Stoičkov podnele su prigovor, Osnovni sud u Nišu ga je usvojio i počela je parnica, gde Stanković sa advokaticama osporava potraživanje Objedinjene naplate, dok oni treba da dokažu da ono postoji.
 
Opširnije čitajte na sajtu Južnih vesti OVDE.
  • Ђ. Жељко

    31.10.2023 19:55
    Ђ. Жељко
    Ови вапе за Лустрацијом!!! Опозиција је одлично објаснила пирамидалну крађу АВ извршитеља над грађанима! Сваким даном се нижу разлози да отерамо АВ и тиме његове извршитеље променом закона о извршењу који ће бити међу првих пет! Онда следи Одговорност Лустрација Пленидба и Затвор за 95% извршитеља па нека се жале своме газди АВ у ЦЗ!!! Заиста велики број грађана је због њих пропатио осиромашио разболео...а има и подоста преминулих од секирација које су они проузроковали својим неделима!!! Искрено према њима као и већина грађана нема ни мало емпатије ни милости јер то нису људи већ злочинци!!! Још врло мало људи моји будите смирени колико можете и стрпљиви!!!
  • Mila

    31.10.2023 18:06
    papiri
    Čudo su ti papiri. Čudna vremena. Digitalizacija, mašala.
  • W

    31.10.2023 15:56
    @X
    Sve si u pravu. Izvršitelji su veliki pljačkaši. Ali pogledaj koliko botova pa nama nema spasa biće još gore. Ko preživi pričaće

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija