Država će hotelijerima za izgradnju novih objekata za Expo 2027 davati subvencije

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je na gradilištu u Surčinu da pripremni radovi za novi Expo i Nacionalni stadion teku po planu i najavio da će biti doneta uredba za podršku u izgradnji hotela.
Država će hotelijerima za izgradnju novih objekata za Expo 2027 davati subvencije
Foto: Pixabay
Mali je naveo da će biti izgrađeno 1.500 novih stanova i da u Surčinu niče jedan potpuno novi grad, kao i da se na 130 hektara zemlje, od ukupno 247 hektara, već izvode pripremni radovi.
Najavio je da će biti izgrađeno pet novih saobraćajnica dužine 7,8 kilometara i nova petlja koja je vezana za obilaznicu oko Beograda.
Mali je rekao i da će Vlada Srbije narednih dana doneti uredbu o hotelima koja će predvideti novac za pomoć hotelijerima za izgradnju novih hotelskih kapaciteta.
 
Prema njegovim rečima, davaće se do 20 odsto od vrednosti investicije u hotele treće, četvrte i pete kategorije, a najviše radi toga kako bi se obezbedili neophodni smeštajni kapaciteti za održavanje Expo 2027.
  • Znači

    31.10.2023 19:33
    75% EXPO para ide u privatne džepove! Ovi su ne plačkaši, nego su upali u živi pesak!
  • Јања

    31.10.2023 15:00
    У Србији нема скоро ни један хотел да је поштено изграђен ,сви од пљачке ,отимачине од грађана е сад Ехпо субвенције добиће Кумови режима као власници ,опљачканих парцела и осталих зграда

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija