Zorana Mihajlović o Brnabić: Često me bilo sramota da budem pored nje, a kamoli da je slušam

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je vanredne parlamentarne izbore za 17. decembar. Premijerki Srbije Ani Brnabić time istekao je treći mandat, koji je počeo 2017. godine.
Zorana Mihajlović o Brnabić: Često me bilo sramota da budem pored nje, a kamoli da je slušam
Foto: 021.rs
Bivša ministarka u svim vladama Ane Brnabić, osim poslednje, Zorana Mihajlović kaže za Danas da je, nažalost, Brnabić unizila žene u Srbiji jer je prvi put posle Milke Planinc, Srbija dobila ženu da bude premijerka.
I, kako navodi, upravo je ona imala šansu.
"A, ovako nas je napravila svim što žene nisu - bez znanja, sposobnosti, i bez razumevanja značaja funkcije na koju je imenovana", kaže sagovornica Danasa.
 
Drugo, napominje, zbog odluka koje je prihvatala da Vlada Srbije donosi, ili određena ministarstva, a koja se tiču cele države, svakog građanina i građanke, od loših odluka u socijalnoj politici, ekonomiji, ekologiji, time što je prihvatala sve što su Vučićev kabinet i sam Vučić govorili, "itekako je saučesnik u svemu što tek sad izlazi".
 
"Od visoke korupcije, kriminala, najviše inflacije hrane u Evropi, 26 ubijenih žena u ovoj godini, dece koja ubijaju decu. Strašno je porazno da nije imala svoje ja, ni kad se desio masakr u Rubnikaru da se usprotivi odluci Vučića jer on je naredio da se ne ide, i da ona i cela vlada odu. To je neoprostivo. Da sam bila u Vladi nema te sile koja bi me sprečila. Jer na kraju, a ko su oni? Čija su oni vlada", pita Mihajlović.
 
Kako dodaje, činjenica da je živela sa partnerkom i ima dete, u LGBT zajednici, a da, kako ističe, prstom nije mrdnula da i drugi parovi LGBT imaju iste mogućnosti - od braka do rođenja deteta, što "govori o ulizištvu i poltronstvu, i na kraju o niskom moralnom nivou razvoja".
 
"Mnogo me je puta bilo sramota da budem pored nje, a kamoli da je slušam, bila to sednica vlade ili neki javni događaj", ističe Mihajlović.
 
Takođe, dodaje, ozbiljno je pitanje i "verujem da će se istražiti kad tad ko je sve prvo stajao iza njenog dolaska u vladu, počev od energetskih tajkuna Nikole Petrovića i sestre Kori Udovički, pa nadalje..."
 
"Plus na sve to, firme njenog brata i svih poslovi koje su radili i rade. A, građani? Šta su oni dobili? Jedno veliko ništa, niti sposobnost da se razume problem, niti da se reši. Samo sposobnost da drugi preko nje upravljaju i donose odluke koje su bile i jesu u njihovim ličnim interesima", kaže Mihajlović.
Nisam imala nikakvih sukoba sa njom, napominje, jer ne možete da imate sukob sa nekim ko nije zainteresovan za posao.
 
"Em pojma nema, em je okružena savetnicima koji imaju privatne biznise. Šta imate da pričate sa takvom osobom? Žao mi je što je Srbija to doživela i što su žene u Srbiji posmatrane kroz Anu, baš onako kako nas muškarci decenijama gledaju - nesposobne i tupave", ističe Mihajlović.
 
A žene u Srbiji su sve samo ne to, zaključuje Zorana Mihajlović.

Komentari 46

  • Aleksej

    26.12.2023 06:55
    Srpska Nepismena Stranka
    HAhaha e za ovo verujem da je istina.
  • Seka

    04.11.2023 18:54
    Kasno..
    si Zorana progovorila. Ista si kao i svi drugi iz SNSa.
    Dok si plivala,ćutala si, a sad pametuješ. Nisi imala herca da istupiš i sve to javno kažeš.Sada još samo više pljuješ po samoj sebi!!!
    To je prevrtljivost!!!!
  • Ena

    04.11.2023 11:56
    Ko je ova zorana iz koje nedođije je došla? Jadna je ta stranka u kojoj je zorana imala neku funkciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.