Povratak Čedomira Jovanovića: Izlazim na izbore sa LDP, neću da obaram ruku ni sa kim

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da se vraća u politiku, iz koje je, kako kaže, odsustvovao nekoliko godina zbog bolesti.
Napomenuo je da se društvu mora govoriti istina, umesto što je podeljeno na frontove i obračune.
"Obići ću celu Srbiju, neću se kriti ni iza koga, jer želim mir ovoj zemlji", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare, poručujući kao slogan njegove izborne kampanje da "mora drugačije".
On je naveo da ne želi u kampanji da se svađa i obara ruke, kao i da nije želeo da se "uglavi" u neku od ove dve liste, misleći na onu koju predvodi predsednik države Aleksandar Vučić i "Srbija protiv nasilja", kao što su, kaže, mnogi uradili zbog ličnih interesa.
 
"Za mene je loš izbor - izbor na koje je društvo osuđeno ako mora da bira samo između Vučića i Đilasa i njihovih lista. Nikad politički život ovde nije bio tako pojednostavljen i banalizovan", rekao je Jovanović.
 
Za stanje u državi je, rekao je, najodgovorni Vučić, i kad valja i kad ne valja, navodeći da na drugoj listi "ima više ljudi koji su pravili Srpsku naprednu stranku  nego na Vučićevoj".
On je istakao da veruje u drugačiju Srbiju, u društvo sposobno da ide drugim putem koji želi da sa tim društvom "krči".
 
"Računam na moju generaciju, jer ono što vidim pred nama je isto što sam video u Kolarčevoj ulici kada sam pozvao da stanemo pred Miloševićeve kordone. Računam naravno na LDP i ljude koji su delili tu ideju, kao i na one ljude koji nemaju vreme ni za sebe a ne za stranke i politiku, ali moraju da nađu snagu u sebi za posao koji moramo zajedno da uradimo", rekao je Jovanović.
  • jovica s brcima

    03.11.2023 06:59
    radi ga na izbore !!!
  • Marko, Liman

    03.11.2023 00:35
    Čim su tebe i Tomu iščeprkali znači da je gusto.
  • Sandra

    02.11.2023 21:50
    Niko
    Za ovoga vise ni Latinka Perovic ne glasa..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija