Advokat Borović: Suđenje za Jovanjicu 2 neće ni početi dok se ne promeni vlast

Advokat Borivoje Borović izjavio je danas da suđenje u predmetu "Jovanjica 2" neće početi dok se ne promeni republička vlast.
Komentarišući to što je danas po 21. put odloženo pripremno ročište, Borović je agenciji Beta kazao da je suđenje za Jovanjicu pod apsolutnom kontrolom vrha vlasti na čelu s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. 
 
"Predmet Jovanjica je od samog početka pod očiglednom političkom kontrolom. Vlast nije uspela da spreči optuženje za 'Jovanjicu 1', ali sada za 'Jovanjicu 2' hoće da blokiraju ceo predmet", rekao je advokat. 
Prema Borovićevim rečima, suđenje za "Jovanjicu 2" neće biti održano dok se ne promeni republička vlast. 
 
"Jedna od najvećih plantaža marihuane u Evropi je državni projekat u koji je učestvovao vrh vlasti. Suđenje za 'Jovanjicu 2' sigurno neće početi dok se ne promeni republička vlast. Vlast opstruiše i suđenje u predmetu 'Jovanjica 1', tako što smenjuju i prete inspektorima koji su otkrili plantažu marihuane, a sve okrivljene su pustili da se brane sa slobode", ocenio je Borović. 
Nastavak pripremnog ročišta u postupku "Jovanjica 2" po 21. put je odložen u Specijalnom sudu za organizovani kriminal jer su advokati odbrane tražili izuzeća tužilaca. 
 
Odbrana je tražila izuzeće postupajućeg tužioca Saše Drecuna, a taj zahtev je odmah odbijen. 
 
Odbrana je tražila i izuzeće tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića kao i izuzeće vrhovne tužiteljke Zagorke Dolovac. Kada se o tome bude donela odluka, zakazaće se nastavak pripremnog ročišta. 
 
Optužnica u predmetu "Jovanjica 2" je uglavnom podneta protiv pripadnika bezbednosnih službi: BIA, VOA i MUP-a, koji se sumnjiče da su obezbeđivali plantažu marijuane i da su prvooptuženom Predragu Koluviji dostavljali poverljive informacije iz policije, kao i falsifikovane službene isprave. 
Pored Koluvuje, koji se tereti kao organizator ove grupe optuženi su i Aleksandar Tošić, Branislav Radosavljević, Radovan Bojović, Milan Kendija, Saša Vujisić, Zoran Baštovanović, Miloš Teofilović i Slaviša Milinković. 
 
Svi okrivljeni se brane sa slobode, osim pripadnika Vojnoobaveštajne agencije Saše Vujisića koji je u bekstvu i sudi mu se u odsustvu.
  • Anonymous

    16.11.2023 07:46
    Kome je do pravde neka glasa za Srbiju protiv nasilja i 17.12 da se nacrta ispred skupstine u BG 18h
  • Dete rock'n rola

    15.11.2023 18:06
    Da,ali kad se vlast promeni(kad god to bilo)najmanje 30 ljudi iz samog vrha vlasti će da hvata bežaniju. Moraćemo hitno javiti Djuri da blokira aerodrom!!!
  • Joca

    15.11.2023 17:18
    Za nasu decu
    Za nasu Jovanjicu
    Kanabis ne sme da stane

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.