Privedeni odbornici iz Majdanpeka koji su prekinuli sednicu: Tražimo izvinjenje šefa odbornika SNS

Opozicioni odbornici u Skupštini Opštine Majdanpek su u više navrata prekidali sednicu lokalnog parlamenta tražeći da se šef odborničke grupe SNS Dejan Vagner izvini zbog nedoličnog ponašanja.
Današnja sednica prekinuta je kada su opozicioni odbornici zapalili dimne bombe i razvili transparent sa uvredom koju je, kako tvrde, Vagner uputio odbornici Ireni Barbulović, a potom je troje odbornika privedeno u policiju.
 
U zajedničkom saopštenju opozicionih odbornika koje je prosledio Martin Bežinarević iz "Jedan od pet miliona" navodi se da je Vagner vređao odbornicu Barbulović, druge opozicione odbornike, "ali i sve građane koji su za njih glasali".
Pošto je ocenjeno da mu "bilo 'ispod časti' " da se izvini, u saopštenju se kaže da su opozicioni odbornici odlučili da blokiraju rad sednice što je njihovo odborničko pravo.
 
Nakon incidenta u SO Majdanpek za vreme zasedanja lokalnog parlamenta policija je privela odbornike Irenu Barbulović, Vladimira Božića i Martina Bežinarevića, saznaje N1.
"Napominjemo da smo to uradili svi zajedno, a ne samo pojedini odbornici koji su danas bili saslušavani, a naročito Vladimir Božić koga još uvek 'ispituju' unutar policijske stanice", navodi se u saopštenju.
 
Odbornici su dodali da su se na današnjoj sednici "borili" da bi se čuo njihov glas i da bi se "izborili za dostojanstvo i čast njihovih koleginica i žena koje pored fizičkog, trpe i verbalno nasilje".
  • Ops

    22.11.2023 20:10
    Huligani obicni
  • BGD 011

    22.11.2023 19:07
    Ne dam Vagnera
    „Negde kod treće tačke dnevnog reda ispred grupe građana ‘Ne Dam’, javila sam se za reč sa ciljem da postavim pitanja direktoru JKP Majdanpek. Tom prilikom, usled rasprave sa predsednikom Skupštine koji je uporno želeo da mi oduzme reč, sve vreme iz klupe desno od mene dobacivao je predsednik odborničke grupe SNS Dejan Vagner. Reči kojih se sećam su: ‘Ćuti bre više’, ‘Ti si nenormalna’ i ‘Jedi bre go*na’“, kaže za Danas Irena Barbulović." Svaka cast SNS, kulturom i tolerancijom se dobijaju izbori. Gradjani Majdanpeka treba na izborima 17. decembra da najure ove bahate, nevaspitane SNS siledzije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.