"Srbija protiv nasilja": Na izbornim listama lažni potpisi Jelene Zorić, Bojane Maljević i drugih

Na najmanje četiri liste za gradske izbore u Beogradu otkriveni su falsifikovani potpisi podrške, uključujući javne ličnosti poput glumice Bojane Maljević i novinarke Jelene Zorić.
"Srbija protiv nasilja": Na izbornim listama lažni potpisi Jelene Zorić, Bojane Maljević i drugih
Foto: 021.rs
To je izjavio član Gradske izborne komisije iz redova koalicije "Srbija protiv nasilja" Vladica Ilić.
 
Ilić je rekao da su na listi Radulović-Tadić pronađena dva takva slučaja - jedan je poznat javnosti, a drugi je slučaj glumice čije ime nije pomenuo jer ona nije dala saglasnost, ali će koristiti pravna sredstva.
Dodao je da je na listi Miše Vacića "Da se vojska na Kosovo vrati" pronađena jedna građanka koja je "Srbiji protiv nasilja" potvrdila da nije potpisala.
 
Ilić kaže i da je na listi Usamea Zukorlića otkriveno nekoliko takvih slučajeva, uključujući glumicu Bojanu Maljević.
Na listi "Srbija na Zapadu" otkrivena su najmanje tri moguća falsifikata, odnosno tri slučaja gde su građani usmeno potvrdili da nisu potpisali te izjave, a radi se o novinarki Jeleni Zorić, jednom univerzitetskom profesoru i Sofiji Todorović iz Inicijative mladih za ljudska prava, kazao je Ilić.
 
"Na listi 'Ćale ovo je za tebe' takođe je pronađena izjava Jelene Zorić, i ona nam je potvrdila da je i to falsifikat", rekao je Ilić.
 
"Ono što mi danas i prethodnih dana radimo bi u normalnim okolnostima radilo tužilaštvo i policija, koji do sada nisu ništa ovim povodom preduzeli, iako smo i prethodnih dana o ovome govorili i podneli krivičnu prijavu", kazao je on.
 
Istakao je da su za ove slučajeve saznali zato što se radi o javnim ličnostima ili ljudima koje lično poznaju, a da sumnjaju da su prave razmere ove pojave "dosta velike".
  • BGD 011

    28.11.2023 01:10
    Teror Vucica i SNS
    Svaki obilazak glasaca po zgradama, ulazima, kucama i stanovima u cilju toboznje ankete je falsifikat za koji su direktno odgovorni Aleksandar Vucic i SNS. Za zloupotrebu lista o popisu stanovnistva odakle se uzimaju podaci gradjana su odgovorni Vucic i SNS. Pa neka BIA nesto radi da odbrani drzavu i gradjane od terora vladajucih.
  • LZN

    27.11.2023 16:21
    ?
    Kako i gde mogu da proverim da li je neko upotrebio moje podatke i potpisao nešto umesto mene? Molim za pomoć. Probao sam preko sajta vlade, ali nisam dobio nikakav, baš nikakav rezultat... tačnije, nema me navodno u evidenciji
  • Nemanja

    27.11.2023 15:21
    Ima se moze se
    Koliko je tek laziranih u prva dva dana za SnS ....jasno je da ih ima jer tesko da se na 10 pitanih pojavi 1 koji je potpisao a AV se hvali sa 100 hiljada

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija