Nakon dogovora u Kisaču: Sastanak paora i predstavnika Vlade sutra u Beogradu, tema - robna berza

Prvi sastanak Radne grupe za koordinaciju aktivnosti unapređenja robno-tržišnog poslovanja poljoprivrednim proizvodima biće organizovan sutra u Vladi Srbije.
Nakon dogovora u Kisaču: Sastanak paora i predstavnika Vlade sutra u Beogradu, tema - robna berza
Foto: 021.rs
Ovaj sastanak je usledio nakon što je u nedelju u Kisaču sa poljoprivrednicima napravljen dogovor.
 
"Biće analiziran zakonodavni okvir kojim je uređeno tržište i saslušani predlozi za izmenu propisa, kako bi se našlo najbolje rešenje za terminsku prodaju poljoprivrednih proizvoda", navelo je Ministarstvo poljoprivrede.
Sastanku će prisustvovati predstavnici udruženja poljoprivrednika i svih nadležnih institucija.
 
"Takođe dogovoreno je da između 11. i 15. decembra bude organizovan sastanak sa predstavnicima svih sektora poljoprivrede, na kome će svi imati priliku da nam ukažu na izazove sa kojima se suočavaju, te da se na najoptimalniji način dogovori ravnomerna raspodela rekordnih budžetskih sredstava obezbeđenih za poljoprivredu u 2024. godini", navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.
Ovo je jedan od zahteva koji su bili uslov da paoriu prekinu proteste.
 
Poljoprivrednici su odlučili da prekinu proteste nakon što su u nedelju u Kisaču sa premijerkom Anom Brnabić i ministarkom poljoprivrede Jelenom Tanasković postigli načelni dogovor u vezi sa zahtevima koji su bili uslov da se traktori sklone sa puteva.
 
Koji su to zahtevi možete čitati u našem tekstu OVDE.
  • Рајка спремаљка

    28.11.2023 16:21
    Ови ме СНС паори не занимају ,у чије име преговарају ? сами себе изабрали

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija