Ivošević: Poreklo novca koji se deli građanima treba da ispita Agencija za borbu protiv korupcije

Bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević ocenio je da predizborni novčani podsticaji građanima nisu predviđeni zakonom, zbog čega njihova "odomaćena primena ima koruptivni karakter".
Ivošević: Poreklo novca koji se deli građanima treba da ispita Agencija za borbu protiv korupcije
Foto: Medija centar Beograd
"Zato bi poreklo tako namenjenog novca trebalo da ispita Agencija za borbu protiv korupcije, a što to njoj već dugo ne smeta, svedoči da stanje u državi nije onakvo kakvo bi po Ustavu moralo biti", naveo je Ivošević u autorskom tekstu za list Danas.
On je ocenio da vladajuća Srpska napredna stranka (SNS), time što predsednik Srbije Aleksandar Vučić, aktuelni nosilac izbornih lista te stranke, najavljuje da će pre izbora studentima biti uplaćeno 1.000 dinara, srednjoškolcima i korisnicima socijalne pomoći po 10.000, a penzionerima 20.000 dinara, vrši "predizborno podmićivanje".
Ivošević je naglasio da predsednik Srbije, po Ustavu, u izbornim kampanjama ne može da učestvuje ni na koji način, jer je definisano da izražava državno jedinstvo koje "mora biti ne samo teritorijalno, nego i nacionalno i političko".
 
"Zato je njegova funkcija nadregionalna i nadnacionalna i nadstranačka", dodao je Ivošević.
 
On je naveo i da predsednik predstavlja Srbiju kao državu i da mora biti njeno oličenje i njen simbol.
 
"A simbolu države ne priliči da zastupa interese pojedinih političkih stranaka, kao ni da u svojstvu nosioca izborne liste najavljuje novčane isplate iz sumnjivih izvora", napisao je Ivošević.
  • milicica

    01.12.2023 23:00
    sudija
    Nije bilo ni po ustavu da mi skidaju penziju pa se ne secam da je sud proglasio za neustavnu a sva davanja nisu ni blizu oduzetog i sad je to neustavno
  • Pa-Pa-Paranoja

    01.12.2023 15:03
    Provalite kako komentari hrvatske agenture imaju isti cilj kao i komentari udbaških bot-ova - da svakog normalnog mladog preduzimljivog čoveka isprovociraju da ili oduatane ili da se odseli!
  • Slobodna Srbija

    01.12.2023 13:40
    @Valdo
    "Malo si zakasnio
    Gde si bio za vreme vladavine plavo-žutih!"

    Tačno tako!

    Kao su oni završili - tako će i ovaj.

    Bravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija