Vojni sindikat: 17. decembra će biti kažnjeni oni koji su iz vojske oterali 12.000 ljudi

Vojni sindikat Srbije saopštio je da je u svom jučerašnjem saopštenju Ministarstvo odbrane po ko zna koji put pokazalo i dokazalo da je u službi politikantstva.
Vojni sindikat: 17. decembra će biti kažnjeni oni koji su iz vojske oterali 12.000 ljudi
Foto: 021.rs
Iz ovog sindikata su dodali da je više nego očigledno da se neko u Ministarstvu odbrane prepoznao kao krivac za višegodišnje ometanje i grubo gaženje elementarnih prava zaposlenih u vojsci i to što oni od 2015. godine svoja prava iz radnog odnosa jedini u javnom sektoru ne mogu da urede kroz kolektivni ugovor.
"U potpunosti razumemo paniku i strah aktuelnog menadžmenta Ministarstva odbrane, koji je sa razlogom zabrinut što će pripadnici vojske 17. decembra, zajedno sa svojim punoletnim članovima porodica konačno biti u prilici da tajnim glasanjem diskretno sankcionišu one koji su našu vojsku u poslednjoj deceniji ponizili i desetkovali za preko 12.000 profesionalaca. 
One koji su u kasarne dovodili kriminalce da uvežbavaju gađanje, koji su odgovorni za smrt posade pilota Mehića i Dejana Stojkovića, zbog kojih profesionalni pripadnici vojske nemaju topli obrok i regres, naknadu prevoza u realnom iznosu, koji su ih nezakonito zatvarali u kasarne i odvajali od porodica po nekoliko meseci i za brojne druge probleme sa kojima su se zaposleni u vojsci susretali i borili poslednju deceniju", istakli su iz Vojnog sindikata Srbije u saopštenju.
 
Naglasili su da je sindikat respektabilna reprezentativna organizacija zaposlenih u odbrani koja ne manipuliše podacima koje plasira u javnost, a podatak "o odlivu kadra na koji smo se pozvali javnosti je nedavno saopštio lično načelnik Generalštaba, u jednom od TV gostovanja na javnom servisu".
 
"Takođe, po ko zna koji put ukazujemo čelnim ljudima sistema odbrane da je osnovno pravo i delokrug sindikata politika, pre svega ona socijalna, i da bi lekcije o tome kome priliči, a kome ne, da se bavi politikom najpre trebalo deliti onima koji su svoje najviše vojne položaje i generalske činove politizovali i zloupotrebili učešćem na političkim mitinzima", zaključili su iz sindikata u saopštenju.
  • Fića

    06.12.2023 16:51
    Vojni sindikat o...
    Nema od tog posla ništa.
    Režim ima apsolutnu podršku od natista i može da radi i uradi šta god hoće, dokle god se "ponaša po meri Fašingtona" i izvršava njihove "preporuke"...!
  • Z

    06.12.2023 14:27
    Bravo
    To se zove sindikat a ne korimpirani predstavnici pravosudnih sindikata
  • pomirite se

    06.12.2023 13:53
    U ovoj zemlji nikada niko sa vrha nije odgovarao, niti će ikad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija