Prosvetari zakazali za 13. decembar protest u Nišu, okidač bila podela 10.000 dinara srednjoškolcima

Unija Sindikata prosvetnih radnika Niša je najavila protest za sredu, 13. decembar ispred zgrade Nišavskog upravnog okruga, jer su, kako tvrde, suočeni sa brojnim problemima i zloupotrebama u prosveti
Prosvetari zakazali za 13. decembar protest u Nišu, okidač bila podela 10.000 dinara srednjoškolcima
Foto: Pixabay
Jednokratna novčana pomoć od 10.000 dinara srednjoškolcima bila je okidač da prosvetari ponovo izađu na ulicu, navode Južne vesti.
 
Predsednik Unije Sindikata prosvetnih radnika u Nišu Vladan Ćirić izjavio je da država tom odlukom želi da potkupi mlade pred izbore.
"Nije realno da svi učenici dobiju 'nagradu', jer se tako izjednačavaju problematična i vredna deca", rekao je Ćirić.
 
Dodaje da je veliki pritisak na prosvetare to što moraju da prikupljaju i šalju podatke učenika, a to im nije u opisu posla.
"Da su hteli, mogli su da donesu Uredbu, pa da deca svake godine dobijaju taj novac, a ne samo pred izbore", saopštila je Unija Sindikata.
 
Navodi se da protest ne treba da se tumači kao politički, iako je politika ušla u sve pore društva, uključujući i prosvetu, što je još jedan od razloga protesta. 
  • Lajić

    07.12.2023 14:05
    Učitelji kao partijski botovi dele mito deci!
  • Voja

    07.12.2023 12:15
    Ja
    Ko vas sisa kad niste slozni ne smete da strajkujete, a vodje vam partijski placenici.
  • Jefta

    07.12.2023 07:45
    Jefta
    Na zalost u ovakvoj Srbiji je sve Politika! A da je dobro u njoj nebi bilo potrebno potkupljivanje Dece i Starijih novcem pred svaki Izbore! Mada sa Inflacijom kojima imamo mnogi ce taj novac uzeti i glasati orotiv SNS i AV koji su direktni krivci za ovo hronicno Siromastvo u koje su mnoge uveli! Sve Evropske Drzave imaju Socijalni program za Decu i Omladinu do kraja njihovog Skolovanja gde primaju mesecno ne manje od 200 eura! Imate primer Kosova gde se sve to sprovodi u delo jos od 2007 i svakom Penzioneru bez obzira na njegovu Penziju daje se 120 eura dozivotno! Ovo je kako proveriti da nije laz a vi svi sada razmislite gde smo mi i kako zaglavili kao Narod i Drzava?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija