Brnabić o izveštaju Crte: Jedno veliko ništa

Ana Brnabić, premijerka Srbije u tehničkoj Vladi, oglasila se povodom današnje konferencije organizacije Crta, rekavši da su oni zapravo otkrili "jedno veliko ništa".
Brnabić o izveštaju Crte: Jedno veliko ništa
Foto: 021.rs

Brnabić je rekla da ova nevladina organizacija radi zajedno sa opozicijom koja je izgubila izbore radi na stvaranju određenog političkog konteksta, radi destabilizacije zemlje.

"U ovom izveštaju nema profesionalnosti. Nema objektivnosti. Ovo je brutalno navijačko ponašanje", rekla je Brnabić.
 
Brnabić je navela da nepravilnosti nisu konstatovali kroz zapisnik i da nisu dali argumente.
 
"Izveštaj je prepun insinuacija, nagađanja, kvazi-analiza i anonimnih dojava", rekla je Brnabić i pitala zašto se Crta nije ni u jednom trenutku obratila nadležnim institucijama.
Ona je navela da ovo slušamo od kako su se "u opoziciji opasuljili i proradio im softver da su izgubili izbore".
 
Brnabić se obratila iz Vlade Srbije, a ne iz stranke, kako je rekla, zato što "ovo nema veze sa SNS nego je direktna destabilizacija Srbije i pokušaj rušenja zemlje".
 
"Ni u jednoj demokratskoj državi na svetu se ne dešava da imamo ovakvu destabilizaciju, gde optužujete državu da je lažirala izbore ali ne priložite ni jedan jedini dokaz. Da li to ide tako u normalnim državama, ali pri tome ništa od toga nije priloženo ni uz zapsinik, ni komsiji ni tužilaštvu. Ovo je da se uputi poruka nekom svetu, pismima, golubom pismonošem i ko zna kako, a ne svojim institucijama", rekla je Brnabić.
 
Premijerka u tehničkoj Vladi pitala je gde nestade priča od 40 do 50.000 glasova uvezenih iz Republike Srpske i otkud sad priče o internim migracijama.
Podsetimo, na osnovu do sada prikupljenih činjenica i sprovedenih analiza, posmatračka misija Crte iznela je osnovanu sumnju da je na izborima 17. decembra došlo do organizovanih migracija birača u obimu koji je presudno uticao na ishod veoma tesnih izbora za Skupštinu Beograda – glavni je zaključak izveštaja koji je Crta predstavila na konferenciji za medije, sačinjenog na osnovu građe prikupljenom pre, tokom i nakon izbornog dana.
 
Crta je danas ukazala i na brojne druge nepravilnosti na izborima u Srbiji.
  • viperovski

    23.12.2023 10:02
    dijagnoza
    Pa po premijerki je izveštaj crte isti kao i premijerka.
  • Golub pismonoša

    23.12.2023 08:15
    Nigde nisu nestali ni uvezeni glasovi, ni glasovi dobijeni internim migracijama. Svi su tu i mogu postojati zahvaljujući biračkim spiskovima napravljenim po azbučnom redu, a ne po ulicama, brojevima zgrada i brojevima stanova u okviru tih zgrada.
  • Sa strane

    22.12.2023 22:32
    Utisak
    Rijeci ove tzv.premijerke su prostacke,pune mrznje, omalovazavanja i skrivanja istine. Cista je kopija gazde,ciji je zapravo potrcko. Prosto je mucno gledati je, a jos vise slusati. Mijenjam kanal kad se ona ili AV pojave na ekranu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija