VIDEO: Pogledajte kako je tonuo splav "Kartel"

Na društvenim mrežama objavljen je snimak potonuća splava "Kartel" na Novom Beogradu.
VIDEO: Pogledajte kako je tonuo splav "Kartel"
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
Na snimku se vidi ljudi koji su u vodi u trenutku kada napuštaju splav.
 
Splav je potonuo posle ponoći, dok je na njemu bio veliki broj ljudi.
Sve raspoložive jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a spasavale su ljude koji su se zatekli na splavu, a evakuisano je oko 30 osoba.
 
Hitna pomoć je zbrinula 10 maloletnika, a dvoje 17-godišnjaka prevezeno je na VMA. Nije bilo teže povređenih.
Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je po saznanju za dešavanja na ovom splavu dalo nalog nadležnoj policijskoj upravi da preduzme sve mere iz njihovih nadležnosti.
 
 
"Policijska uprava bi trebalo da preduzme mere prikupljanje svih neophodnih obaveštenja od građana koji su bili na navedenom splavu, kao i prikupljanje svih materijalnih dokaza koji mogu biti od koristi u cilju rasvetljavanja uzroka potapanja splava, kao i rasvetljavanja događaja koji je prethodio tome i utvrđivanja krivične odgovornosti", navode u tužilaštvu.

Dodaju da će neophodna veštačenja u cilju utvrđivanja stabilnosti pristupnog mosta, kompletne platforme i vezova biti naloženo kada to fizički bude moguće.
 

  • Mila Vela

    24.12.2023 19:33
    Naziv splava
    Koji " organ " je izdao dozvolu / odobrenje za takav naziv splava ?
    Zar je neophodno na svaki način i na svakom koraku podržavati i promovisati narkomanju ?
  • Lynx

    24.12.2023 19:22
    .
    Potpuno sam ravnodusan. Pouzdano znam da ni jedno dete mojih rodjaka, prijatelja i poznanika nije bilo na ovakvom mestu niti ce ikad biti.
  • Stole

    24.12.2023 18:42
    Potonuce i drugi karteli u Srbiji kao i ostala bagra koja misli da ce vecno da smrdi, samo ko ce to docekati..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.