Boško Obradović se vraća u Čačak: Razočaran u Jovanovića, Nestorovića, opoziciju i građane

Član Dveri koji je nedavno podneo ostavku na mesto predsednika ove stranke, Boško Obradović, izjavio je da se vraća u lokalnu politiku u Čačku, jer je "ostao dužan svom rodnom gradu".
Boško Obradović se vraća u Čačak: Razočaran u Jovanovića, Nestorovića, opoziciju i građane
Foto: 021.rs

Kako navodi u saopštenju, on je rekao sve što je imao i uradio sve što je znao i mogao.

"Građani Srbije su hteli neke druge političare koji su ih toliko puta izvarali, kako u vlasti tako i u opoziciji. Najbolji primer su najnovije akcije opozicije u Beogradu, koje kasne pune četiri godine i kopiraju ono što su Dveri tada pokušavale: od demonstracija do štrajka glađu, kada ostali to nisu želeli da podrže samo zato što su ih Dveri predvodile. Tada je to proglašavano za nasilje, a danas je to opoziciona borba", ističe Obradović.

On dodaje da je "licemerje drugo ime srpske politike", a da je posebno sramotno ponašanje Miloša Jovanovića "koji se pre izbora pored zakletve Đilasu zaklinjao i da će posle izbora pozvati građane na proteste ako bude prekršena izborna volja građana, a danas priznaje rezultate izbora i nema ga nigde na ulici jer ga ni do sada nije bilo nikada i nigde u opozicionoj borbi".
 
"On je bio i ostao lažnjak i miljenik sistema, a odnedavno i američke i britanske ambasade. Da ne govorim o prof. Nestoroviću koji se svrstava na stranu jedne nedemokratske, izdajničke i korumpirane vlasti za koju je otvoreno rekao da je pokrala i njihove glasove na svim biračkim mestima gde nisu imali članove biračkih obora. Ali, ko gubi, po mom mišljenju, nema pravo da se ljuti", navodi bivši lider Dveri.
Obradović ne staje na kritikama opozicije, već kritikuje i građane Srbije.
 
"Građani sada imaju njih za koje su glasali da ih predvode jer nisu želeli i verovali Dverima i meni uprkos 12 godina naše žrtve i borbe protiv režima. Za razliku od pomenutih koji nikada nisu organizovali niti jedan protest protiv vlasti Dveri su hapšene, prebijane, rušene iznutra i medijski satanizovane, dok su oni gostovali na televizijama sa nacionalnim frekvencijama", ističe on.
 
Obradović se zahvaljuje svojim saborcima i ističe da borbu nastavlja, ali na drugačiji način.
 
"Meni ostaje još jedna velika politička bitka, a to su lokalni izbori u mom rodnom gradu Čačku. Zbog velikih republičkih tema zanemario sam grad u kome sam rođen i fizički i politički, u kome sam pod svojim imenom i prezimenom na čelu Dveri zajedno sa svojim saborcima iz gradske organizacije u Čačku na prošlim lokalnim izborima na kojima smo učestvovali 2016. godine osvojio 25 odsto glasova. Teško sam se ogrešio o Čačak i koristim se ovom prilikom da se na ovom poslednjem javnom obraćanju do daljnjeg izvinim mojim sugrađanima. Uvek je nešto drugo bilo preče od lokalnih tema, a i ja sam umislio da sam neki veliki nacionalni lider a da nisam završio osnovnu političku školu, a to je pobeda u svom rodnom mestu. Zato sada sve svoje preostale snage posvećujem borbi da Čačak na proleće sledeće godine postane prvi slobodan grad u Srbiji", naglašava Obradović. 
 
On dodaje da je na republičkim izborima u Čačku odnos između vlasti i opozicije bio je 54:46 odsto u korist vlasti, a da "na lokalnim izborima imamo velike šanse da bude obrnuto, ako budemo pametni i organizovani". 

"Grad Čačak ima nekoliko ozbiljnih političkih lidera u opoziciji i uveren sam da zajedničkim snagama možemo do pobede. Još pre nekoliko meseci započeo sam razgovore sa svima njima. Verujem u tu prvu opozicionu pobedu u Srbiji i moj povratak u srpsku politiku. Hvala čačanskim medijima koji su me korektno pratili svih ovih 25 godina koliko se bavim društveno-političkim radom i koji su jedno veliko svetlo u medijskom mraku Srbije. Hvala posebno svim mojim saborcima u Čačku na svemu do sada. Vratio sam se kući, u grad koji volim i koji nikada nisam napustio. Nastavljamo našu borbu kao ljudi koji ne mogu da sede sa strane i gledaju kako nam grad i država propadaju. Moral je osnov svega, pa i politike. Moral će pobediti nemoral, a pošteni ljude prevarante u politici. Ja u to verujem i ne povlačim se iz te borbe", zaključuje Obradović.        

  • Dule

    27.12.2023 08:18
    Naturale
    Blago Čačanima sada kad se ti vratiš
  • mile

    26.12.2023 10:46
    Eh bre Boške
    Više bi dobio da si išo sam na izbore. Izgleda da si stvarni opozicionar, a sad je jasno da Izmetnici to nisu.Oni su i rasturili dogovor o zajedničkom desnom bloku.
  • Pera Minhen

    26.12.2023 10:09
    U Čačku
    Ti je i mesto. Ni do Užica više ne zabacuj udicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.