EPS: Za novembar platite račun za struju kao za oktobar, ovo je uputstvo za popunjavanje uplatnice

Zbog hakerskog napada EPS još nije u mogućnosti da isporuči sve novembarske račune na kućne adrese.
EPS: Za novembar platite račun za struju kao za oktobar, ovo je uputstvo za popunjavanje uplatnice
Foto: 021.rs
Iz tog javnog preduzeća, zato, pozivaju domaćinstva koja nisu dobila novembarski račun da plate iznos koji su imali u oktobarskom računu i tako ostvare pravo na popust od pet odsto za redovno plaćanje do 30. decembra. 
 
Direktor EPS-a Dušan Živković kaže za RTS da sistem prolazi kroz bezbednosne procedure kako bi EPS što bezbolnije izašla iz ove situacije.
Naglašava da hakerska pretnja zahteva da se sprovedu određene bezbednosne procedure kako bi Elektroprivreda Srbije što bezbolnije izašla iz ove situacije.
 
Na pitanje da li će građani koji se odluče da svoje trenutno dugovanje izmire zajedno sa onim koje će stići na januarskom računu plaćati i neku kamatu, ili biti pod pretnjom isključenja sa mreže, Živković odgovara odrično.
Direktor EPS-a je podsetio da, zbog hakerskog napada, još ne radi portal "Uvid u račun". Naglasio je da šalteri isključivo rade na pružanju informacija građanima o tome kako da izmire svoje obaveze.
 
Uputstvo za popunjavanje uplatnice za struju
 
Na mestu "Uplatilac" upišite ime potrošača na čije ime stižu računi.
 
Na mestu "Svrha uplate" upišite: Uplata po računu. 
 
Na mestu "Primalac" upišite: AD EPS Beograd, 11000 Beograd.
 
Na desnoj strani računa upišite šifru plaćanja (189), šifru kom. (201) i broj modela (97). Valuta je RSD.
Sledeće dve stavke su najvažnije da bi vaša uplata bila preneta na račun EPS-a na ispravan način. Veoma je važno da ispravno upišete brojeve računa i to proverite:
 
Tekući račun primaoca prepišite sa nekog od prethodnih računa, jer se taj račun razlikuje od naplatnih područja EPS-a.
 
Poziv na broj (ED broj) prepišite sa nekog od prethodnih računa. To je broj pod kojim se vaše zaduženje vodi u EPS i on se ne menja.
  • Panta

    09.01.2024 20:56
    Nama još nije stigao račun za novembar. Evo 09.01.2024.
  • Upravnici

    02.01.2024 09:57
    Kontrolišite radnika koji čita
    Svaki upravnik zgrade treba da napiše zahtev EPSu da mu se osoba koja dođe da očitava brojilo javi kad bude kod ormana sa brojilima, da zajedno pregledaju i upišu stanje. Samo tako će stanari biti sigurni da je neko stvarno bio i očitao i šta je očitao. Dosta su varali. Moraju stanari sami kontrolisati, i stanje i EPS. A i vodovod.
  • Nema popisivaca

    29.12.2023 05:42
    Nema popisivaca
    Kad su prekinuli da popisuju stari popisivaci novi se nisu pojavili.Posto placam za celu familiju sve strujomere na pola nisu uopste izlazili da ih popisu.Desilo se da sam doziveo da mi zena dva puta bude operisana od tumora male bebe koje idu u zabaviste non stop imajju prehlade onda cuvaj ih itd.Jedan strujomer nikad nisu stigli da popisu za 3 godine ja sam vodio evidenciju i redovno uplacivao potrosnju konacno sad su ga ocitali i obracunali mesto 36 meseci sve su stavili u 9 meseci prvo sam odlazio da molim da izidju sad sam bio da vidim zasto su obracunali pa pisi molbu,zato sad vise nista be placam dok ne dobijem racun,kad je racun tacno obracunat onada platim.Jer 150 hipjada sam uplatio na vreme bez njihovog racuna sada sam dobio u crvenom obracun jos 150 hiljada,ko moze da se bori sa vlascu oni dobijaju sve sudove,ako ne uvaze i ne izvedu za 36 meseci ovo brojilo predacu tuzbu bez obzira sto cu izgubiti sud,pisem ovo da svoje novce nikav vise necu dati unapred dok ne proverim racun.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.