Sloga: Pod plaštom "ograničenja zapošljavanja" nastavlja se sa "uhlebljenjem" partijski podobnih

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" osudili su odluku Vlade Srbije o produžetku ograničenja zapošljavanja u javnom sektoru do 2026. godine.

Kako navode, Vlada je to učinila uprkos prethodnom obećanju da će ograničenje biti ukinuto 31. decembra ove godine.

"Ova odluka je još jedna u nizu obmana aktuelnog režima i brutalni nastavak politike koja građane Srbije obmanjuje od 2013. godine, kada je uvedena neophodna dozvola Vladine komisije za svako zapošljavanje u javnom sektoru", ističe Sloga.
 
Takođe, istakli su da je zabrinjavajuće to što će se pod plaštom "ograničenja zapošljavanja" nastaviti sa praksom zapošljavanja, kako su naveli, partijski podobnih osoba.
"Ove osobe se koriste, ne samo kao neophodna radna snaga, već i kao alati za sakupljanje kapilarnih (sigurnih) glasova za Srpsku naprednu stranku, čime se dodatno produbljuje nepravda prema radnicima koji su se nadali stalnom zaposlenju", poručuju iz Sloge.
 
Istakli su da su takvi postupci "sramota za našu zemlju", a da se građani, koji se nadaju redovnom i stabilnom zaposlenju, nalaze u stanju ucene, primorani da prihvataju poslove na osnovu ugovora o privremeno-povremenim poslovima i bez adekvatne zaštite i prava.
 
Odluka o ograničavanju zapošljavanja je, kako je navedno, doneta nedelju dana nakon završetka izbora i to dodatno ukazuje na manipulativne taktike vlasti.

"Ne može se oteti utisku da je ova mera usmerena ka očuvanju kapaciteta kapilarnih glasova za eventualno ponavljanje izbora, uključujući i lokalne izbore na proleće", zaključuju iz Sloge.

  • drug Član

    26.12.2023 21:20
    čopor
    Nema to veze sa strankom nego sa čoporom. Ako nisi povezan rodbinski, finansijski ili kako god drugo nema za čoveka posla pa neka je milion puta član.
  • dođoš(ka)

    26.12.2023 18:20
    Kakvo crno ograničenje zapošljavanja...pa ko još veruje u to. Lično poznajem na desetine zaposlenih za vreme čuvene "zabrane", naravno uz člansku kartu i zalaganje za stranku!!!
  • Biznismen

    26.12.2023 17:42
    Partijski uhljebi
    Toliko su napredno-radikalski "kadrovi" kvalitetno obrazovani da ih je jedino moguće uhlebiti u državnim organima i javnim preduzećima. Takve čak neće ni privatne firme čiji vlasnici do juna 2012. nisu imali ništa a sada su multimilioneri. O stranim firmama da i ne govorim...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.