Nezavisni sindikat policije: Najavljivali da će cvetati ruže, umesto njih - trnje

Iako je za 2023. godinu u Ministarstvu unutrašnjih poslova najavljivano da će cvetati ruže, daleko smo od toga da cvetaju, ali trnje - možda, objavio je Nezavisni sindikat policije.
Nezavisni sindikat policije: Najavljivali da će cvetati ruže, umesto njih - trnje
Foto: 021.rs
Oni su se u saopštenju osvrnula na rezultate rada MUP-a u godini koja je na izmaku.
 
U saopštenju su počeli sa tim da je obećana podela stanova za pripadnike snaga bezbednosti koja će sprovesti u što kraćem roku, "a ni do dana današnjeg nije došlo do podele iako je većina tih stanova završena i zjape prazni".
"Da bi se stvorio privid rada formirana je komisija koja za devet meseci postojanja nije održala ni jedan sastanak", navodi se u objavi koju potpisuje predsedavajući Predsedništva NSP Aleksandar Gospić.
 
On navodi da se policijskim službenicima zabranjuje pisanje prekovremenog rada, pisanje pripravnosti i drugih zagarantovanih prava.
Ovo se dešava pod izgovorom da se radi na racionalizaciji troškova i uštedi novčanih sredstava, a sve u cilju nabavke opreme i renoviranja objekta ministarstva.
 
"Videli smo da je ušteda novčanih sredstava izvršena isključivo na teret odnosno na leđa zaposlenih policijskih službenika, dok sami policijski službenici nisu osetili nikakav boljitak u 2023. godini", navodi se u objavi sindikata.
 
Dodaju da je policijskim službenicima obećano povećanje plate od 10 odsto od januara 2024. godine, ali da iz iskustva znaju da to i ne mora da se desi.
 
"Gledajući stopu inflacije za sledeću godinu, zaključujemo da će policijski službenici u 2024. za nominalno veću platu moći da kupe realno manje nego što su to mogli ove godine", ističu iz ovog sindikata.
 
Ističu i da su ove godine policijski službenici samo osetili manjak zaposlenih na terenu, a primetili "sve više i više kancelarijsko-političkih moljaca".
"Nikada manje novca se ne izdvaja ni za pripadnike SAJ-a, a u njenoj dugoj istoriji postojanja nikada nije bilo da je prosek starosti pripadnika više od 40 godina. Slična situacija je i sa Žandarmerijom, kojoj sada niko ne želi da pristupi", navode iz sindikata.
 
Njihov zaključak je, kako navode, da se ministarstvo pretvorilo u "jedan veliki mehanizam čija je jedina svrha samoodržanje".
  • Djordje

    30.12.2023 12:57
    Kome vi kukate!
    Kome vi kukate! Vi svaki put izadjete da tucete svoj narod, od cijeg poreza primate plate, na foru, Vuckovi huligani zakuvaju, a vi bijete ljude koje treba da cuvate i stitite. Vise mi vas nije zao, jer nemate casti!
  • Cepi

    30.12.2023 12:13
    Cepi
    Kako kome,ako si se usemio i pravis pare,nikada bolje nije bilo kao sada! Za 50% Gradjana je trnje i tek ce biti jer se oslanjaju na neki zakon,koji nepostoji odavno! Sami su tako,birali i sta se koji moj,bune i ljute?! U zivotu ili jases ili te jasu…nekada,moraju da te jasu,dabi jahao? U svakom slucaju,ovo jos malo da potraje i Bog da me vidi u svakom,smislu! Posle mozemo,uredjivati Drustvo,Demokratiju,Policiju i slicne gluposti! Srecno i sve najbolje u 2024
  • Slobodan

    30.12.2023 12:04
    E pa...
    ....dragi naši čuvari reda i zakona.
    Mnogi su promašili zanimanje,da ne kažem da su pre krimosi nego policija.
    A da imate m*da da uhapsite prave, što gaze sve zakone pa i ustav,bile bi ruže a ne trnje i vama i nama.
    Ima među vama mnogo čestitih i stručnih,pa valjda se neki nađe i među sudijama i tužiocima........uradite posao pa od srca vam plata koliko hoćete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.