Vučić opet o plati od 1.000 evra: Radujte se ljudi, nadajte se

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Ekspo 2027. promeniti svaki deo Srbije i da se sada traže dodatni izvori finansiranja kako se ne bi uvećao javni dug u odnosu na BDP.
Vučić opet o plati od 1.000 evra: Radujte se ljudi, nadajte se
Foto: 021.rs

"Ekspo 2027. je za nas prilika svih prilika, šansa svih šansi za ogroman napredak i za promenu lica Srbije", naveo je Vučić u video poruci na Instagramu i dodao da su se on i ministar finasija Siniša Mali okupili da dodatno rade na planovima, započetim u decembru. 

"To nije pitanje razvoja infrastrukture u delu novobeogradske i surčinske opštine od milijardu i 700, ovo je pitanje desetostruko većih ulaganja za celu našu zemlju, od Pčinjskog i Jablaničkog okruga do Severnobanatskog, Zapadnobačkog okruga i Severnobačkog okruga", kazao je Vučić.
 
On je naveo da je to nešto što će svaki kraj, svaki deo Srbije da promeni, od ulaganja u digitalizaciju, nove super kompjutere, nove dejta centre, ulaganje u veštačku inteligenciju, u nove puteve.
 
"Danas gradimo 12 auto-puteva, gradićemo ih još više i brzih saobraćajnica. Mnogo novih pruga, bolnica, škola. Javna ulaganja moraju da budu neuporedivo veća", istakao je Vučić.
Zbog toga se, kako je rekao, sada traže dodatni izvori finansiranja da ne uvećamo ni javni dug u odnosu na BDP, ali ni deficit da značajno ne povećamo.
 
"Donosimo te planove oko Svetog Jovana, oko 20. januara ćemo predstaviti javnosti. Dakle, to se tiče i visina plata, penzija - za samo godinu i po dana prosečne plate će biti preko 1.000 evra", rekao je Vučić i dodao da su to velike stvari.
 
"Radujte se, ljudi, nadajte se, jer želimo da u naredne četiri godine promenimo lice Srbije i siguran sam da ćemo uz vašu pomoć i podršku uspeti u tome", poručio je Vučić koji je u opisu video poruke napisao: "Čekaju nas velika dela".
  • dz

    22.01.2024 01:16
    Najveci vic je ovo kad pomenu vestacku intiligenciju ovi sto su prirodno tupavi.
  • Vule

    06.01.2024 10:16
    Radujte se opet vas da slagao
    U kampanji biće plata 1700e minimalac 500e a vi se radujte naredio vam šef i slagao za 700e pa se radujte a cene otšle inflacija strava.
  • Seka

    06.01.2024 07:41
    Ništa!!
    100e više vredi NIŠTA.
    1000e 10 X NIŠTA.
    Radujte se!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija