VIDEO Vučić ispunio obećanje: Sat od 1.000 evra poklanja prvoj srpskoj bebi u 2024. na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da će sat koji mu je poklonio bivši predsednik Češke Miloš Zeman pokloniti prvorođenoj srpskoj bebi na Kosovu i Metohiji u 2024. godini.
Kako je rekao, sat češkog predsednika pokloniće "prvom Srpčetu koje se rodilo na Kosovu i Metohiji" Jakovu Jovanoviću, čiji su roditelji Borko i Kristina iz Gotovuše kod Štrpca. Beba je rođena oko 2.30 časova 1. januara 2024. godine.
 
"Ovo je bilo poslednje jutro da sam nosio ovaj sat i on ide malom Jakovu i verujem da će mu značiti", rekao je Vučić.
Podsetio je da se pre nekoliko meseci u javnosti diskutovalo o ceni sata koji mu je češki predsednik poklonio, za šta je okrivio političke protivnike.
 
"To je ovaj sat. Taj sat dobio sam od velikog prijatelja Srbije i srpskog naroda Miloša Zemana, koji se prvi u svetu izvinio našem narodu i našoj zemlji zbog agresije koja je izvršena na nju 1999. godine", dodao je Vučić.
On je sredinom septembra gostujući u emisiji "Hit tvit" na Pink TV izjavio da će upravo taj sat pokloniti prvorođenoj bebi na Kosovu u 2024. godini. 
 
"Dobio sam taj sat i sa ponosom ga nosio, ali sam tada obećao zbog sumnje da je to izuzetno skup sat, ali da on nekome može da znači i u smislu tradicije i u smislu vrednosti, rekao sam da ću ga pokloniti prvorođenom detetu na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić.
 
On se osvrnuo i na incident od prošle godine, kada je na dvojicu Srba na Kosovu pucano dok su nosili badnjake.
 
"Ovim porodicama želim dobro zdravlje, mnogo uspeha i srećan Božić", istakao je Vučić.

On je na početku ovog videa svim poželeo srećan Badnji dan i Božić.

Komentari 43

  • MN

    06.01.2024 16:31
    The show must go on...
  • zztop

    06.01.2024 15:34
    Kume mene više zanima komeliće da pokloni onu kinesku tablu što ju vucara po pinku i happy-u ...
  • Aca

    06.01.2024 15:10
    Tudja imovina
    Nije njegovo! Taj sat je dobio kao predsednik a ne kao fizičko lice od prijatelja. To je kao da je poklonio ili prodao nekome palatu pravde, zgradu skupštine… Dokle više?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.