Gašić: Sve manje organizovanih kriminalnih grupa na ulicama Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je da je bebednosna situacija u Srbiji stabilna, ali da je opterećena svim izazovima koje svet trenutno ima, među kojima je i terorizam.
Gašić je za RTS rekao da je u kratkom vremenskom periodu, u tri akcije Uprave kriminalističke policije na administrativnoj liniji sa Kosovom, zaplenjena "ogromna količina naoružanja" koje su pokušavali da prenesu Albanci.
Rekao je da se od 2014. godine "u kontinuitetu" vodi borba protiv organizovanog kriminala.
"Ta borba je stalna, i sve manje je organizovanih kriminalnih grupa na ulicama Srbije. Procesuirali smo ogroman broj srpskih državljana koji su bili u međunarodnim kriminalnim grupama", kazao je Gašić.
 
Prema njegovim rečima "jako puno je učinjeno i kada je saobraćaj u pitanju".
 
Na pitanje kakav je njegov komentar na tvrdnje opozicije da su birači iz drugih mesta u Srbiji, kao i iz Republike Srpske, fiktivno upisivani sa prebivalištem u Beogradu zbog glasanja na izborima 17. decembra prošle godine, Gašić je rekao da "oni traže razlog i alibi za svoj gubitak".
  • Ljiljana

    09.01.2024 16:11
    Samo jedna
    U Srbiji je važna samo jedna organizovana kriminalna grupa. Svi znaju ko je njen vodja, i ogroman broj malih ljudi u Srbiji se ponosno učlanjenje u tu kriminalnu grupu, i bez grize savesti svakodnevno čine kriminalna dela i zaklinju se na vernost vodji. Tu ima sudija, tužilaca, policajaca, lekara, kvazi akademika i profesora, radnika, pa sve do klasičnih zločinaca i ubica. Veoma vesela družina. Sve ostale organizovane kriminalne grupe u Srbiji nisu vredne pomena. Policija navodno nikada nije čula za postojanje te organizovane kriminalne grupe.
  • Srele

    09.01.2024 14:08
    Spašeni su
    Nisu na ulici jer su sada integrisani u građevinu, FSS, BIA... Da ne imenujem jer je lista dugačka i javno dostupna. Drugim rečima rade sve prljave poslove za pojedince, a za uzvrat su dobili imunitet i moć.
  • Вж

    09.01.2024 12:28
    Вж
    Све те групе су ушле у највећу СНС криминалну организацију на Балкану!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija