Vesić "u odbrani" putara: Traži od UNS-a da osudi urednika portala Nova.rs

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić tražio je od UNS-a da osudi urednika portala Nova.rs.
Vesić "u odbrani" putara: Traži od UNS-a da osudi urednika portala Nova.rs
Foto: 021.rs
Naime, Udruženje novinara Srbije saopštilo je da je Vesić poslao predsedniku ovog udruženja Živojinu Rakočeviću dopis u kome je tražio da UNS javno osudi glavnog urednika portala Nova.rs Mihaila Jovićevića zbog toga što su, kako navodi, na ovom portalu objavljene neistine da srpski putari nisu posipali so po državnim putevima.
 
Rakočević je odgovorio da UNS ima poverenje u odluke Komisije za žalbe Saveta za štampu i preporučio mu da podnese žalbu ovom samoregulatornom telu medijske zajednice koje su osnovali UNS, NUNS, organizacije izdavača medija i predstavnici civilnog sektora.
Vesić se UNS-u obratio zbog teksta "Ovo je dokaz da Goran Vesić laže", koji je u utorak objavljen na portalu Nova.rs.
 
"U tekstu objavljenom bez potpisa, izrečena je neistina kako srpski putari nisu posipali so po državnim putevima, što je, prema navodima u tekstu, dovelo do saobraćajnih nezgoda u kojima su život izgubile dve osobe. U istom tekstu moje ime je direktno dovedeno u vezu sa smrću dve osobe, paušalno i bez dokaza, pre nego što je završena istraga o ovim događajima", piše u dopisu Vesića, objavljeno je na sajtu UNS-a.
Vesić je podneo tužbu protiv glavnog urednika portala Nova.rs Mihaila Jovićevića u, kako je naveo, "želji da javnost sazna istinu o svim navodima izrečenim u ovom tekstu".
 
Predsednik UNS-a odgovorio je da se Udruženje kao osnivač Saveta za štampu zalaže da se kroz mehanizam ovog samoregulatornog tela rešavaju sporovi medija i oštećenih njihovim pisanjem, pa je Vesića uputio na Komisiju za žalbe.
 
Rakočević je podsetio da je ovo samoregulatorno telo priznato i u Zakonu o javnom informisanju i medijima.
 
"Ukoliko Komisija za žalbe, čijem sudu UNS veruje, donese odluku da je u tekstu prekršen Kodeks novinara Srbije, Nova.rs će dobiti javnu opomenu, a Vi moralnu satisfakciju kao i svaka osoba, koja je, po proceni Komisije, oštećena nekim tekstom iz štampanih ili onlajn medija", naveo je Rakočević u odgovoru Vesiću.
  • A3

    11.01.2024 06:42
    JeDNOm minion uvek minion
    Vesić nije osoba na koju treba obraćati pažnju, a pogotovu ne treba uzimati ozbiljno njegove izjave.
  • 9

    11.01.2024 01:26
    Minions
    Samo neka nastavi da preslaže kocke. Jedino to mu je išlo. Ovo sa solju nikako. Golema je to rabota. U centru su preksinoć posipali so po pešacima jer se sneg na behatonu sam otopio u toku dana ,dok npr kod Futoške pijace led i dalje stoji na svim trotoarima . Ko ne veruje neka prošeta ako nije bot pa ide samo kolima od vrata do vrata.
  • S

    10.01.2024 21:34
    Pa gde su posipali
    Trotoari, biciklisticke staze i glavni putevi zaledjeni.

    21:20h futoski put i Bulevar oslobodjenja se presijava koliko je beton zaledio.
    Gde je so?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija