Profesor psihologije: Vučić svesno osmislio izbornu krađu, učiniće sve da sakrije tragove

Profesor psihologije na Filozofskom fakultetu Aleksandar Baucal izjavio je da je Aleksandar Vučić vrlo svesno i sa namerom osmislio izbornu krađu.
Kako je rekao Baucal, zato će učiniti sve da sakrije tragove onoga što se desilo.
 
"Puno ljudi je moralo da učestvuje u krađi ovih razmera. Siguran sam da veliki broj njih nije srećan zbog toga i da su to činili pod pritiskom. Bilo bi dobro kada bi se obezbedilo tim ljudima da uz zaštićeni identitet svedoče o nepoštenju najpoštenijih izbora i da tako spasu svoju savest", rekao je Baucal, u intervjuu za NIN, povodom tvrdnji vlasti da su ovo bili najpošteniji izbora do sada.
On je ocenio da "ne treba da se očekuje da će bez pritiska od strane građana vlast da promeni način svog delovanja".
 
"Pošto smo pali tako nisko da u 21. veku nemamo slobodne i fer izbore, nema druge opcije nego da se ostvari što šire ujedinjavanje različitih aktera kako bi se pritisak na vlast povećao. Mislim da za nas nije presudno na koje sve načine će vlast probati da nas obeshrabri, već kako svako od nas može da doprise stvaranju neke vrste pokreta otpora", naglasio je Baucal.
On je naveo i da "nema smisla da narednim generacijama ostavimo ovakvo društvo u kojem ne postoje ni uslovi za slobodne i fer izbore".
  • Ilija

    11.01.2024 22:17
    Predsednik ne laže
    Predsednik je rekao da su ovo najposteniji izbori ikad.
  • Boban Dimitrijević

    11.01.2024 19:17
    Rumenka
    E moja Rumenka...
  • Nenad

    11.01.2024 18:42
    Poraz
    Kad neko gubi normalno je da se ljuti. Za sad je 3:0

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.