BIRODI o Vučićevom "skoku u budućnost": Više od 40 medija uživo prenosilo "pseudo događaj"

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) pozvao je REM da utvrdi da li je u Srbiji narušen medijski pluralizam zato što je jučerašnje obraćanje Aleksandra Vučića prenosio 41 televizijski kanal.
U današnjem saopštenju BIRODI dodaje da su ti mediji prenosili "pseudo događaj" i traži se da REM preispita u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima i Zakonu o elektronskim medijima da li je ugrožen medijski pluralizam u Srbiji.
"Poslednje obraćanje predsednika su prenosile televizije sa nacionalnim pokrivanjem RTS 1, Pink, Prva i Hepi i kablovski kanali čiji je provajder MTS: K1 (2), Vesti, Euronjuz, Tanjug, Blic, Studio B (2), Informer, Palma plus (2), RAS, RTV Vojvodina 1, BN, Koreni (2), Most (2), BN 2, Pančevo (2), Dunav TV (2), Hajp (2), Pink plus, Prva CG, Melos, KCN 1, Super sat, Info 24, Plana, Apatin, Novosadska TV, TV 9, Lav, RTK, AS, GM Plus, Info 24 plus, Lav plus, Hajp 2, Belle ami, Bosphorus i RTV Vranje", naveo je BIRODI.

Tokom multimedijalnog nastupa, uz pratnju odlazeće premijerke i nekih ministara, Vučić je tokom dva sata nabrajao cifre, gotove i planirane projekte, nizao uspehe koji će, kako je najavio, kulminirati 2027. godine kada se održava izložba Ekspo.

  • Obećavaj

    21.01.2024 18:36
    Ništa te ne košta
    Samo možete još da se nafatirate...
  • Sta

    21.01.2024 12:19
    Sta
    reci i napisati? Cirkus za deo maloumnih Gradjana! Mada I treba ipak su platili karte?
  • zztop

    21.01.2024 12:15
    Zaglupljivanje nesme da stane ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija