Zavod objavio nove podatke o zagađenosti vazduha nakon požara u Beogradu

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd objavio je da su danas, od 13 do 14 časova, zabeležene koncentracije zagađujućih materija u vazduhu na "nivou uobičajenom za ovo doba godine".
Taj zavod je u saopštenju na svom sajtu precizirao da se radi o suspendovanim česticama PM10, PM2,5, NO2 i CO.
 
Dodaje se da Zavod, u okviru mreže automatskih mernih stanica, kojima se obavlja redovan monitoring vazduha na teritoriji Beograda, konstantno prati koncentracije zagađujućih materija na lokacijama koje se nalaze u potencijalnoj zoni uticaja požara, koji se jutros dogodio u kineskom tržnom centru, u Bloku 70, na Novom Beogradu.
To su lokacije Novi Beograd-Omladinskih brigada, Zemun-Tošin Bunar, Zemun-Ugrinovačka, Ada Marina, Ada Petlja i Banovo brdo.
 
"Od 13 do 14 zabeležene koncentracije zagađujućih materija u vazduhu  suspendovanih čestica PM10, PM2,5, NO2 i CO,  koje se mogu dovesti u vezu sa požarom nalaze se na nivou koji je uobičajen za date lokacije u ovo doba godine", piše u saopštenju.
Vazduh je ocenjen kao dobar na mernim mestima - Novi Beograd-Omladinskih brigada, Zemun-Tošin Bunar i Ugrinovačka, Ada Marina, Ada Petlja i Banovo brdo.
 
Zavod je, u trećoj po redu informaciji o kvalitetu vazduha nakon jutrošnjeg požara naveo da nastavlja da prati koncentracije zagađujućih materija u vazduhu.
  • dz0

    25.01.2024 00:16
    Kako je Sapic rekao onomad, zagadjenje to je znak da smo metropola.
    Ti ljudi nemaju ni gram mozga.
  • Joca

    24.01.2024 21:24
    Zagađenja nema. Ono đubrivo u Dunavu... Koje đubrivo? NS na vodi. Šta? Izbori. Kad su bili?

    Zato što tako kratko pamtimo i jesmo tu gde jesmo.
  • Maja

    24.01.2024 20:51
    Ma jasno.Ovde da padne atomska bomba rekli bi da je sve u granicama normale.Sve super,sve prosto mirise.Nego ,može li neko sazna šta se dešava sa vodom posle potonuća barze ili sami treba da nosimo na analizu.To više niko ni ne spominje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija