Ministarka Tanasković: Protesti poljoprivrednika bili politički obojeni

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da su do 31. decembra izmirena sva dugovanja poljoprivrednicima i istakla da je vlada prihvatila i ispunila sve njihove majske zahteve.
Ministarka Tanasković: Protesti poljoprivrednika bili politički obojeni
Foto: 021.rs
Tanasković je ujedno ocenila da su protesti zemljoradnika u novembru bili politički obojeni.
 
"Sve smo dugove izmirili, ostao je samo deo koji je namenjen poljoprivredmicima kojima je novac odobren, ali to nismo stigli da procesuiramo jer nije protekao zakonski rok od 15 dana", rekla je Tanasković u emisiji Marker.
Istakla je da je vlada prihvatila i ispunila sve majske zahteve poljorivrednika, uključujući i povećanje subvencija po hektaru sa 9.000 na 18.000 dinara, kao i povećanje subvencija po grlu sa 25.000 na 40.000 dinara.
 
Ona je navela da jedina tačka koja je bila neprecizno definisana nakon majskih pregovora suštinsko uređenje tržišta i rešenje problema sa skladištarima, a za proteste poljoprivrednika u novembru izjavila je da su bili vrlo konkretno politički obojeni.
Na pitanje da li je Ministarstvu poljoprivrede poznato koliko tačno skladišta postoji u Srbiji, Tanasković je potvrdila da država nije imala tačan podatak koliko ih ima, kako su uređena i pod kojim uslovima.
 
"Sada je završen taj popis i imamo oko 790 skladišta i o tome ćemo razgovarati na sledećem sastanku", kazala je ministarka. 
  • Veljo

    26.01.2024 17:35
    Subvencije zadnje dve godine jos nisu isplacene a ona tvrdi suprotno
  • Neću ni da čitam

    25.01.2024 11:28
    Politika kao alibi. A, koliko se ministarka- bankarka razume u poljoprivredu?
  • Turija

    25.01.2024 10:08
    Od osobe na tom polozaju, koja se na bini seoske manifestacije javno obmota kobasicom oko vrata, ne treba ocekivati nista pametno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.