Vučević: Srbija zabrinuta zbog sporazuma Prištine i Turske, imaćemo adekvatan odgovor

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je Srbija zabrinuta zbog potpisivanja okvirnog vojnog sporazuma između Prištine i Turske.
Vučević je dodao da država pažljivo prati šta se dešava, te da će imati adekvatan odgovor.
 
"Ne samo politički, nego ćemo naše kapacitete prilagoditi svim izazovima, rizicima, pa i opasnostima za našu otadžbinu, jer se postavlja pitanje - za koga i za šta se naoružava takozvana kosovska vojska. Još jedna albanska vojska, de fakto, kada pogledate etnički sastav", rekao je Vučević.
Ponovio je da je to suprotno i Vojno-tehničkom sporazumu i Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244, kao i da predstavlja "direktno kršenje svih normi međunarodnog prava", dodajući da saradnja Turske i Prištine "nije nova stvar".
 
"NATO ne sarađuje institucionalno sa takozvanim Kosovskim snagama bezbednosti, ne učestvuje kao alijansa u transformaciji u ono što oni zovu Kosovske oružane snage, što je inače suprotno njihovom Ustavu, ali pojedine zemlje članice su snažni kontributori u tom procesu, a Turska je tu možda i lider", kazao je on.
Dodao je i da se u Prištini razgovara o obaveznom vojnom roku, dodajući da je situacija "iz dana u dan sve komplikovanija".
  • Tatin pravničić

    31.01.2024 08:29
    Zoran
    Ajd malo okreni ploču. Bešte noge us..ću vas.
  • Професор

    31.01.2024 07:18
    Ни једна власт после 1999 да сагледа реалност и објави окупацију дела Србије већ муља, кука и узвикује да је неправда.
  • Lošmi

    30.01.2024 22:53
    Da se nešto kaže
    Pomislio sam da od Vulina neće doći gori a ono ovaj lupa ka Maksim po diviziji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija