Novina na tehničkim pregledima: Obaveštenje o besplatnim servisnim kampanjama

Vlasnici vozila će obaveštenja o besplatnim servisnim kampanjama od sada dobijati i na tehničkim pregledima.
Novina na tehničkim pregledima: Obaveštenje o besplatnim servisnim kampanjama
Foto: 021.rs
Akciju su organizovale Agencija za bezbednost saobraćaja i Srpska asocijacija uvoznika vozila. Otklanjanje nedostataka koja je proizvođač deklarisao preko uvoznika vozila je besplatno.
 
Ukoliko proizvođači vozila uoče neki potencijalni problem na određenom tipu ili seriji vozila, deklarišu servisnu kampanju koja se, inače, organizuje u celom svetu, na svim tržištima na kojima su ti proizvođači i prisutni.
Kampanja se odnosi na određena vozila na kojima je neophodno uraditi neku intervenciju.
 
Ona može da bude u vezi sa bezbednošću vozila, kao što su intervencije na sistemu upravljanja, oslanjanja, kontrole vozila, itd. Ali, kako objašnjavaju iz agencije, i ne mora biti. Može da bude, recimo, da nije adekvatno pričvršćen amblem na haubi ili nešto slično.
U praksi se često dešava da vozilo promeni jednog ili više vlasnika. U evidenciji uvoznika u tim situacijama ne postoje podaci o novom vlasniku. Zato se postavlja pitanje kako te vlasnike vozila obavestiti o tekućoj servisnoj akciji.
 
Taj problem su u Srbiji besplatnim servisnim kampanjama na tehničkim pregledima rešili Agencija za bezbednost saobraćaja i Srpska asocijacija uvoznika vozila.
 
Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova dostavlja informaciju jednom mesečno Agenciji za bezbednost saobraćaja koja softverski prosleđuje te podatke svim linijama tehničkih pregleda na celoj teritoriji Srbije.
 
Ukoliko se na redovnom godišnjem tehničkom pregledu registruje da se na vozilu može otkloniti nedostatak putem servisne kampanje, kontrolori će vlasniku predati odštampano obaveštenje.
 
Obaveštavaju stranku da postoji mogućnost da se na vozilu izvrši servisna kampanja i da je potrebno da se za to javi ovlašćenom servisu uvoznika.
Iz Agencije za bezbednost saobraćaja podsećaju građane da je otklanjanje nedostataka tog tipa, koja je deklarisao proizvođač preko uvoznika vozila - besplatno.
 
Posebno ističu da mogućnost da se izvrši servisna kampanja ne utiče na ocenu tehničke ispravnosti vozila. To znači da se u tom slučaju nesmetano nastavlja s daljom proverom tehničke ispravnosti vozila.
 
Organizatori ove akcije naglašavaju da ona donosi još jednu korist za vlasnike vozila, koja će uticati ne samo na bolju uslugu, već i na povećanje bezbednosti saobraćaja.
  • Minis

    31.01.2024 20:00
    Besplatno
    Ne mogu verovati da je nešto besplatno, na mostu da ali na ćuprija ne.Hvala ne.
  • Agencije za ništa

    31.01.2024 14:37
    Parazitsku Agenciju za bezbednost ukinuti pod hitno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.